Napad na Mundijal: Maroko zamenio Ukrajinu i uključio se u trku za domaćina Svetskog prvenstva!

Odluka bi trebalo da bude doneta u narednom periodu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: AP Photo/Luca Bruno

Marokanski kralj Muhamed VI objavio je danas zajedničku kandidaturu Maroka, Španije i Portugala za domaćinstvo Svetskog fudbalskog prvenstva 2030. godine, kojim će biti obeležena stogodišnjica najpopularnijeg sportskog takmičenja.

– Objavljujem pred vašom skupštinom da je Kraljevina Maroko odlučila, sa Španijom i Portugalom, da podnese zajedničku kandidaturu za domaćina Svetskog prvenstva 2030 – naveo je marokanski kralj u poruci koju je pred Kongres Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) u Kigaliju pročitao ministar sporta te zemlje.

Španski i portugalski savez nisu odgovorili na zahtev Frans presa za komentar.

Španija i Portugal su najavile svoju kandidaturu za organizaciju Mundijala još 2021. godine, pre nego što su u oktobru prošle godine u to uključile i Ukrajinu.

Pet puta neuspešan kandidat za organizaciju Mundijala, Maroko se nada da će postati druga afrička zemlja, posle Južne Afrike 2010, koja će biti domaćin jednog od najvažnijih sportskih takmičenja na svetu.

Svetsko prvenstvo u fudbalu proslaviće stogodišnjicu 2030. godine otkako je prvi Mundijal održan u Urugvaju, koji je takođe ozvaničio zajedničku kandidaturu sa Argentinom, Paragvajem i Čileom za organizaciju tog turnira.

Naredno Svetsko prvenstvo na programu je 2026. godine, a domaćini će biti SAD, Meksiko i Kanada.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar