URA podržala Bečića na predsedničkim izborima u Crnoj Gori

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 19. marta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG-AP/DRAGAN KUJUNDZIC/bs/Promo/HippoPX/Ilustracija

Građanski pokret URA na izborima će podržati predsedničkog kandidata Demokrata Aleksu Bečića, saopštio je lider URA Dritan Abazović na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Demokratske Crne Gore.

Odluku o podršci Bečiću doneo je Glavni odbor GP URA. Abazović je rekao da je bilo nesuglasica u prethodnom periodu, ali da je Bečić dao doprinos u borbi za bolju Crnu Goru, prenosi portal RTCG.

– Mislimo da je on idealan kandidat za predsednika i da će tu instituciju uzdići za ponos Crne Gore – dodao je Abazović.

Kako je naveo, cilj je okupljanje građanskih snaga u Crnoj Gori, a moguće je i povezivanje sa drugim snagama koje dele slične vrednosti.

– Mi želimo da pravimo osovinu. Da su se građanske snage objednile pre predsedničkih izbora imali bismo jednog kandidata i jedan krug. Ovako će se za dve nedelje produžiti neizvesnost i 2. aprila će Crna Gora dobiti novog predsednika – Aleksu Bečića – rekao je Abazović.

Bečić je rekao da je siguran u pobedu na predsedničkim izborima i ocenio da odluka GP URA da ga podrži na izborima potvrđuje da imaju najširu podršku građanskih struktura.

– Ova podrška je znak da sigurno ulazimo u drugi krug, ali i da pobeđujemo – rekao je Bečić.

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 19. marta, a osim Bečića kandidati su lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i influenser Jovan Radulović.Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar