Desantis ne odustaje od Novaka, čini sve da ga puste u SAD! “Otišao bih čamcem po njega!” (FOTO+VIDEO)

On je istakako da bi išao i korak dalje zbog Đokovića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Guverner Floride, Ron Desantis se svim silam trudi da Novak Đoković igra na Mastersu u Majamiju.

Poznato je da je Santis poslao pismo predsedniku SAD Džou Bajdenu u kom je obrazložio zbog čega Novaku treba da bude dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države.

– Ostavite pandemijsku politiku na stranu i dajte američkom narodu ono što želi. Ova zabrana je nije fer, nije zasnovana na nauci i neprihvatljiva je. Dozvolite Đokoviću da igra – napisao je, između ostalog, Desantis u pismu Bajdenu.

Nedugo posle toga, guverner Floride je rekao da bi išao i korak dalje, ako je potrebno, samo da Novak igra na drugom mastersu sezone.

Kako prenosi portal “Florida politiks”, De Santis je rekao da bi Novak u zemlju mogao da ude “pomorskim putem”, ali da postoji problem.

Novak predstavlja nulti rizik za SAD, državu Floridu i Majami. Sada, iznajmio bih čamac na Bahamima i doveo ga ovde. Uradio bih to sto odsto, ali mislim da ljudi iz njegovog tima sve to razmatraju i nisam siguran da bi želeli na taj način da uđe u zemlju, što svakako razumem. Mislim da bi bilo sjajno, ali razumem – rekao je De Santis.

On je takođe dodao da veruje da bi “ulazak brodom bio u redu čak i pod važećim propisima administracije Džoa Bajdena”.

Zato sam napisao to pismo u kom sam zatražio da ga puste da uđe. Ako mu ne dozvoljavate da uđe u zemlju avionom, barem nam to potvrdite. Ne zato što se ja brinem, već zato što bi njegov kamp želeo da zna da ulazak u zemlju brodom ne bi bio kršenje propisa. Tako da ću čekati na taj odgovor – poručio je De Santis.

Bonus video:

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar