Nije svejedno kako ih održavate: Pet važnih pravila za negu KOŽNIH torbi

Da bi koža ostala u dobrom stanju, potrebno je da vodite računa o njoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Sergey Nazarov / Alamy / Alamy / Profimedia

Kožni proizvodi su dugo bili znak dobrog ukusa i bogatstva.

Ponekad je tužno gledati lepo obučenu devojku kako hoda ulicom sa ružnom pohabanom kožnom torbom. Da biste izbegli isto sa vama, naučite da brinete o svojoj omiljenoj stvari – i uvek ćete izgledati sasvim dobro sa njom.

Briga o kožnoj torbi je vrlo jednostavna procedura, jer je glavna stvar razumeti šta se može, a šta ne može učiniti.

Prvo pravilo

Prvo što je koži potrebno je kiseonik. Torbe ni u kom slučaju ne treba držati u ormarićima ispod slojeva nekih drugih torbica ili stvari, a posebno ne stavljajte kožne torbe u torbu, jer materijal torbe tu nema šta da „diše“.

Drugo pravilo

Druga stvar koju treba vreći je da je povremeno navlažite specijalnim kremama i sprejevima koji mogu da joj daju blistav izgled, kao i da materijal održe mekanim. Mislim da u prodavnicama vašeg grada neće biti problem kupiti posebnu kremu za svoju tašnu. Konsultanti će vam reći kako najbolje podmazati svoju kožnu torbu. Imajte na umu da za brisanje tašne ne bi trebalo da koristite rastvore sa visokim sadržajem alkohola.

Foto Shutterstock

Treće pravilo

Treće, budite oprezni sa suncem. Pokušajte da torbu držite dalje od direktne sunčeve svetlosti dok je čuvate. Pored toga, svetlost električne sijalice takođe može biti štetna za torbu.

Četvrto pravilo

Briga o kožnoj torbi takođe uključuje oprez prilikom njenog sušenja – ne ostavljajte je u blizini grejača. Kada brišete prašinu sa torbe, koristite suvu krpu, jer vlaga može biti štetna za kesu. Ako je moguće, zaštitite torbu od vlage, ali to je izuzetno teško jer je teško sakriti od snega i kiše, a još više sprečiti da se kesa pokvasi.

Peto pravilo

Saveti za negu kožne torbe mogu se razlikovati. Ali takođe je važno samo poštovati veličinu torbe i količinu onoga što stavite u nju. Pokušajte da ne napunite torbu puno stvari, jer zbog toga može izgubiti oblik, ručke torbe mogu se rastegnuti. Kada čuvate torbu, možete je napuniti zgužvanim novinama da bi održala oblik.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, magazin.novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar