Male promene za veliki efekat: Pet saveta kako da vam kosa bude što duže čista

Sitni detalji su ovde odlučujući

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Koliko često vam se kosa masti zavisi od puno faktora, pre svega od tipa vaše kose i tipa vašeg vlasišta. Ipak, malim trikovima možete uticati na to koliko brzo vam se kosa masti. Mi vam u nastavku donosimo savete kako da vam kosa što duže ostane čista.

1. Prilikom svakog tuširanja kosu obavezno vežite i pokrijte kako para iz tuša odnosno vlaga ne bi dopirali do nje. Idealno bi bilo koristiti kapicu za kupanje, ali i peškir svezan oko glave će biti od pomoći.

2. Odličan saveznik u održavanju kose čistom je šampon za suvo pranje. Imajte na umu da njega treba naneti dan pre nego što vam se uobičajeno zamasti kosa.

3. Frizura nam se najviše kvari upravo tokom noći odnosno tokom spavanja, pa bi stoga bilo idealno da spavate sa svilenom kapicom koja će održati vašu frizuru postojanom ili barem koristiti svilenu jastučnicu.

Foto: Shutterstock

4. Ruke su nam nesvesno vrlo često u kosi odnosno rukama vrlo često diramo kosu. Probajte to da izbegavate u što većoj meri, jer upravo to najviše masti vašu kosu, prenosi wall.

5. Vodite računa o tome da sve proizvode koje koristite prilikom pranja kose dobro isperete iz vlasišta i iz kose.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar