Dirigent otkazao svoj nastup u Beogradu uz reči: Ne idite tamo, bićete prevareni

Skandal u Beogradskoj filharmoniji je nastao zbog nenalaženja kompromisnog rešenja oko avio-transporta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
orkestar
Pixabay

Beogradska filharmonija je objavila da će preduzeti zakonske mere jer je oštećena otkazivanjem nastupa nemačkog dirigenta Juna Merkla, zakazanog za 16. i 17. januar u Kolarčevoj zadužbini.

Naime, umetnik je 60 sati uoči prve probe otkazao svoj dolazak, navodno nezadovoljan delom ugovora koji se odnosi na avio-transport.

“Mesecima sam se radovao debiju u Beogradu. Nažalost, postojala su neslaganja u vezi s pitanjima u ugovoru koja nismo mogli da rešimo.

Duže od sedam nedelja pokušavao sam da postignem konsenzus i dao sam brojne ponude da bismo postigli kompromis.

Ni na jednu nisam dobio čak ni delimično pozitivan odgovor. Sada imam osećaj da uprava Beogradske filharmonije pokušava da me izda i da apsolutno ne poštuje umetnike i svoje goste.

Žao mi je svih svojih prijatelja koji su želeli da dođu na koncert, ali moj savet je: ne idite tamo, ne radite tamo, bićete prevareni ili razočarani”, napisao je dirigent na portalu Slippedisc.

 


 

Povodom navedenog teksta, Beogradska filharmonija se oglasila na istom portalu, saopštenjem da su sva pravila jasno predočena g. Merklu i navedena u ugovoru koji je potpisao. Takođe, iako su svi resursi istrošeni da bi se maestru izašlo u susret, kompromis nije postignut a otkazivanje 60 sati pre prve probe uz pozive na bojkot Filharmonija je nazvala “nepristojnim i neumetničkim gestom”.

 


 

Brojni umetnici koji su sarađivali sa Beogradskom filharmonijom podržali su Filharmoniju i osudili nekorektno ponašanje dirigenta, a spornom dirigentu je nađena zamena te koncerti ipak nisu otkazani.

 

I. V.



Izvor: Objektiv

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar