Trikovi koje svaka žena treba da zna: Kako da sprečite nadutost lica?

Vratite svežinu svojoj koži

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Mnogi su posle dugih praznika primetili povećanje nadutosti i pogoršanje tena. Dobra vest je da se možete vratiti u rad prilično brzo ako se pridržavate nekoliko uslova.

Prvo se vratite na uobičajeni obrazac spavanja i buđenja tako što ćete otići u krevet najkasnije do 23 sata. Ovo će pomoći u jačanju procesa oporavka tela. Drugo, ograničite unos kuhinjske soli, koja zadržava tečnost u telu, povećavajući otok. Treće, ako postoje “kese” ispod očiju, koristite ohlađene flastere.

Četvrto, masirajte kockama leda duž masažnih linija lica. To će koži dati ton i odmoran izgled, a efekat u kombinaciji sa alginatnom maskom obećava da će biti prosto fantastičan.

Ali ovo su, imajte na umu, hitne mere koje će vam omogućiti da vratite svežinu svom licu ovde i sada. Ako želite da očuvate i očuvate mladost kože na duge staze, sledite ova jednostavna pravila:

Foto: Shutterstock

Pijte dovoljno čiste vode;

Jedite Omega-3, kao i vitamine A, E i C, koji čuvaju vodeno-lipidni omotač i moćni su antioksidansi;

Povećajte količinu masne ribe, orašastih plodova, svežeg povrća i voća u ishrani;

Ograničite unos konzervirane hrane i hrane koja sadrži veštačke aditive;

Minimizirajte količinu lako svarljivih ugljenih hidrata koji povećavaju upale na koži (da ne spominjemo povećanje telesne težine).

Nova godina je vreme ne samo da započnete novi život, već i da se oslobodite loših navika. Ako pušite, odmah prestanite. Na kraju krajeva, pušenje smanjuje dotok krvi u kožu, pogoršava njenu boju, izaziva prevremeno starenje.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, magazin.novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar