“Ima kandže i krila”: Priča uplakane devojčice uterala je celoj varoši strah u kosti, umešala se policija

Nesvakidašnji slučaj prijavljen je organima reda na Filipinima posle svedočenja dva deteta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Youtube/ GMA Public Affairs

Dok Amerikanci podižu borbene avione da navodno obore nepoznate leteće objekte sa neba, policija na Filipinima se bori sa mitskim stvorenjima mananangalima.

Priča je otišla toliko daleko da su vlasti održale konferenciju za novinare kako bi smirile zabrinuto stanovništvo, a sve je počelo pre nekoliko dana kada su dve devojčice prijavile da su videle, kako se navodi, izuzetno opasno stvorenje.

Nesvakidašnji slučaj prijavljen je prošlog četvrtka uveče u varoši Talisaj kada su šokirane devojčice ispričale da im se mananangal ukazao na vrhu jedne kuće, odnosno nakon što se vest o susretu munjevito proširila zajednicom.

– Moja unuka je bila užasno uplašena, vrištala je i plakala. Ispričala je da ono što je videla ima kandže i krila – rekla je Alma Gilemer, baka jedne od mladih svedoka.

Tu se nije zaustavila histerija, pa se nekoliko dana kasnije pričalo da okolo luta i stvorenje „sa svinjskom glavom i telom čoveka“. Nadležni su zbog toga okupili novinare i obećali javnosti da će to sigurno ispitati sve u vezi sa prijavama građana.

Mananangali su, da pojasnimo, mitska bića koja pripadaju filipinskom folkloru, a priča se da moga da odvoje gornji deo torza, izbace ogromna krila i poput slepog miša odu u noć da pronađu žrtve.

U predanju se uglavnom opisuju kao ženke, a mit dalje kaže da koriste izdužen jezik kao šiljak da isisaju srce fetusa ili krv žrtve.

Policija je ipak uverena da su deca videla najobičnije provalnike.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, net.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar