DRAMA u Ivanjici: MEĆAVA zavejala tri automobila, ljudi zarobljeni u vozilima

Radi se o skijašima koji nisu ispratili obaveštenja nadležnih o kretanju na toj deonici puta ka Novom Pazaru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RINA

Sneg od podneva pada na čitavom području opštine Ivanjica praćen jakim vetrom, u planinskom području ima ga i do pola metra, a kritična situacija je na putu Preko Brdo – Odvraćenica gde su usled jakih snežnih padavina ostala u smetu zarobljena tri automobila.

Prema rečima predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića radi se o skijašima koji nisu ispratili obaveštenja nadležnih o kretanju na toj deonici puta ka Novom Pazaru.

– Zimska služba je krenula ka njima kako bi pročistili put i sproveli ih na bezbedno. Mehanizacija je do Odvraćenica očistila put jednom ali je nakon toga, to bilo nemoguće ponoviti jer su formirani vleiki snežni nanosi visoki i po nekoliko metara. Na terenu su ostali jedan bager i utovarivač i čim stane mećava krenuće se u probijanje i tog pravca. Ekipa je krenula ka zarobljenim skijašima – rekao je Mitrović.

Osim situacije na Goliji u ostalim ivanjičkim planinskim selima situacija je pod kontrolom i za sada nema odsečenih sela.

Inače, ovo nije prvi put da put Odvraćenica – Preko Brdo bude neprohodan usled snežnih nanosa, već je to situacija koja se ponavlja godinama unazad, pa nadležni redovno apeluju na putnike da budu oprezni prilikom prolaska ovom deonicom kao i da njom ne kreću bez preke potrebe.

Snabdevanje električnom energijom za sada se odvija bez problema, a sve raspoložive putarske ekipe su na terenu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar