“Parni valjak” melje po Litvaniji: Partizan pregazio Žalgiris, TOP 8 Evrolige više nije samo san!

Trojke su bile najjače oružje crno-belih na ovom meču

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana su ostvarili novu pobedu u Evroligi pošto su u okviru 23. kola savladali ekipu Žalgirisa u Kaunasu sa 74:88.

Odmah na početku meča smo imali pregledavanje snimka zbog trojke Pantera sa zvukom sirene, ali Amerikanac nije izbacio loptu na vreme. Ipak, prvi koš na meču je delo Rolanda Šmitsa, koji na postu izbacuje Kevina Pantera. Veoma brzo i prvi koš Partizana, koji je delo Joanisa Papapetrua.

Prvi deo ovog perioda igre gledamo za nijansu bolju igru crno-belih, koji drže blagu prednost. Izgleda da Panter ima pred sobom dobru utakmicu, već pet njegovih poena, a trojku pogađa Papapetru. Partizan igra zaista dobro u Kaunasu, pošto veoma lako stiže do dvocifrene prednosti.

Na otvaranju druge deonice Uroš Trifunović sjajnim pasom od parketa pronalazi Lesora, koji ukucava loptu u koš Litvanaca. Posle gotovo dva minuta Kavarijus Hejs ubacuje prvi poene za Žalgiris, ali veoma brzo novom trojkom crno-belih odgovara Zek Ledej, koji je u sjajnoj formi. U narednih par situacija videli smo čvršću igru domaće ekipe u odbrani, koja se brani uprkos mnogo ofanzivnih skokova Partizana.

Nastavlja se izvanredna šuterska serija gostiju, ovoga iza linije 6.75 pogađa sjajni Aleksa Avramović. Trojkom Kevina Pantera stiže Partizan do najvećih +22, ali konačno nešto spolja ubacuju Litvanci, tačnije Akile Polonara. Zaista sjajna igra srpskog tima u Litvaniji, ako se ovako nastavi, biće upisana nova pobeda.

Do prvih poena u drugom poluvremenu dolaze domaći preko Brezdeikisa. Posle puna dva minuta igre Joanis Papapetru trojkom ubacuje prve poene za Partizan u nastavku. Brza igra u napadu i odlična odbrana omogućavaju Žalgirisu da stigne do deset poena u trećoj četvrtini i do zaostatka od -12.

Trojka Butkevičijusa dodatno uliva nadu Litvancima da mogu da se vrate u meč. Novi pogodak spolja za Žalgiris i prvi poeni za Edgarasa Uljanovasa, sada su domaći sve bliži jednocifrenom minusu. I pored toga što Partizan ubacuje koševe, čini se da su domaći zaigrali mnogo bolje u drugom poluvremenu zbog čega su stigli do 54:61 pred poslednjih deset minuta.

Nešto bolji početak crno-belih u četvrtoj četvrtini, pošto Egzum postiže tri poena i vraća dvocifrenu prednost. Posle pogotka Alena Smailgića iza linije tri poena, Brezdeikis ubacuje nove poene za Žalgiris. Kako domaći pokušavaju da smanje zaostatak, Partizan zna kako da odgovori i sada je razlika ponovo +16.

Odličnu završnicu meča igra Džejms Naneli, koji svih 10 poena postiže u ovom periodu. Litvanci su u očaju pokušavali da nekako sustignu srpsku ekipu, ali je sve bilo uzaludno na ovakvu igru Partizana u Kaunasu. Tim Željka Obradovića je tako stigao do 12 pobede u Evroligi i sada se nalazi na deobi tog osmog mesta koje vodi u završnicu Evrolige.


Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Čeka nas spektakl u Nišu: Za svega dva sata rasprodate karte za Kup Radivoja Koraća!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar