Ovo samo oni mogu da smisle: Hrvati napali Đokovića zbog Ivaniševića i užičkog kola

Nažalost, Novakovo majstorstvo nije bila glavna tema ovog turnira

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug-AP/Ng Han Guan

Hrvatska “Slobodna Dalmacija” objavila je tekst pod nazivom “Dokle će Ivanišević da trpi nervoznog Đokovića? Incidenata je sve više, očigledno da je nešto puklo u centrali”. U tekstu pišu sledeće stvari, koje smo vam mi preneli bez puno redakcijskih promena:

– Novak Đoković je osvojio Australijan open savladavši u finalu Stefanosa Cicipasa i tako izjednačio rekord Rafaela Nadala od 22 osvojena grend slem turnira.

Ipak, Novakovo majstorstvo nije bila glavna tema ovog turnira, već njegovo ponašanje koje je prema rečima pojedinaca prešlo je sve granice dobrog ukusa.

Novak se posle osvojene titule obratio Goranu Ivaniševiću.

– Kakvo je ovo putovanje bilo za mene, moju porodicu. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Znam da me tolerišeš, čak i najgore strane mog karaktera – rekao je Novak, a zatim se okrenuo Goranu, više u šali, navodi splitski list.

– Zašto se smeješ. I nastavio: – Ne znam da li ćeš ikada oprostiti. Šta sam radio ove godine?

Đoković je na humanitarnom duelu protiv Nika Kirjosa zaigrao je užičko kolo, konsultovao se sa publikom, a Gorana je “otpustio” rečima:

– Gorane, ne trebaš mi više.

Nakon toga, izazvao je polemiku odlaskom u toalet, navodno bez dozvole, protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene.

Zatim je u četvrtfinalnom meču protiv Andreja Rubljova ponovo pobesneo i vikao na svoju ložu.

Srpskom teniseru je navodno zasmetala povreda, a ni jak vetar mu nije pošao na ruku, pa je odlučio da frustracije iznese na svom stručnom štabu.

– Ne mogu, vidiš li?! – urlao je besni Đoković na Gorana Ivaniševića, a u jednom trenutku drugog seta povikao:

– Ne mogu, ubilo me je!

Nakon finala, mnogi ljubitelji tenisa koji sve prate detaljno su secirali odnos Novaka i Gorana, mnogi smatraju da se srpski teniser prilično nepravedno odnosi prema Ivaniševiću, mnogi komentarišu da Goran tako nešto nije zaslužio. Pored toga što je sve vreme ostao uz njega, vredno je radio i rezultati se vide u Novakovoj igri.

Ali ovi ispadi su pravi znak da nešto “u centrali” nije sređeno kako treba, bez obzira koliko dobar igrač bio Đoković, ispao je iz ritma. Uostalom, Goran Ivanišević je uz Džona Mekinroa bio jedan od onih koji su umeli da budu „nervozniji“, a dokle je Novak prešao tu granicu kada mu je sam Ivanišević rekao „dobro je, smiri se“.

Postavlja se pitanje zašto Goran toleriše takvo ponašanje, novac sigurno nije u pitanju jer je Splićanin zaradio ozbiljnu svotu u svojoj igračkoj karijeri. Izazov je raditi sa najboljima, Goran je tip čoveka koji se izazova ne plaši, zapravo.

Ali Goran je svetsko lice, i tako nešto mu ne treba, stekao je ime i reputaciju koja otvara vrata svuda u svetu. Sigurno je da bi sutra bar deset vrhunskih igrača želelo da radi sa njim, da im bude trener, sa sigurno manje stresa i ovakvih eskapada – zaključuje “Slobodna Dalmacija”.

Bonus video:

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar