Zabeležen PRVI slučaj u svetu: Nikad bizarnije otkriće kod pacijenta sa bolovima U STOMAKU (FOTO+VIDEO)

On je hitno poslat na operaciju, koja se uspešno završila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Anonimni muškarac star 34 godine morao je da bude hospitalizovan nakon što je u napadu besa pojeo bananu umotanu u kondom, što je dovelo do ozbiljnog začepljenja creva.  Naučni rad ovom bizarnom slučaju, koji se smatra prvim u svetu, objavljen je u američkom medicinskom časopisu „Kureus“.

Sve je počelo kada je pacijent došao u bolnicu sa bolovima u stomaku, mučninom i povraćanjem. Već neko vreme nije mogao da toleriše hranu ili piće i nije imao vršio nuždu više od 24 sata.

Lekari su uradili CT skener, koji je otkrio da se u njegovom tankom crevu nalazi nešto umotano u kondom. Kasnije su otkrili da se pacijent, koji je navodno patio od depresije, “osećao prinuđenim”, da proguta voće u napadu „hormonskog besa“.

On je hitno poslat na operaciju, tokom koje su lekari uspeli da izvade bananu iz njegove utrobe. Na fotografijama snimljenim nakon zahvata prikazana je trula kaša od banane u zavezanom kondomu.

Fotografiju možete  pogledati OVDE.

Pacijent je otpušten tri dana kasnije, nakon čega se oporavio i počeo normalno da jede.

– Dve nedelje nakon operacije, tolerisao je ishranu sa malo vlakana bez mučnine i povraćanja. Vratio se normalnom pražnjenju creva, a bol je bio pod kontrolom – navodi se u izveštaju.

Lekari su nastavili da prate njegovo stanje u narednih šest meseci tokom kojih je, kako navode, muškarac imao normalan obrazac ishrane i nastavio sa aktivnim načinom života.

Ovo je prvi zabeleženi slučaj da je neko progutao bananu u kondomu, piše u studiji. Autori su primetili da su opstrukcije tankog creva retke i obično nastaju „gutanjem kondoma napunjenih drogom radi krijumčarenja”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, NY Post

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar