Intimnu scenu s Gagom Nikolićem snimila u INAT dečku: Evo čime se Senka iz “Nacionalne klase” danas bavi

Maja je u vreme snimanja „Nacionalne klase“ bila jako mlada

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen

Maja Lalević Piščević postala je poznata nakon uloge Senke u filmu “Nacionalna klasa”, u kojem je snimila i intimne scene s legendarnim glumcem Draganom Nikolićem.

Kada je dobila ovu ulogu imala je samo 17 godina, a ovaj film je postao kultno ostvarenje jugoslovenske kinematografije.

Maja je nakon “Nacionalne klase” imala epizodne uloge i u filmovima “Osam kila sreće” i “Šest dana juna”. Pored Fakulteta dramskih umetnosti, završila je i Pravni fakultet, a kada je napustila glumu, ostvarila je uspešnu advokatsku karijeru. Njeno ime dobro je poznato u pravnom svetu.

– Imala sam 17 godina, moj tadašnji dečko bio je mnogo stariji od mene i imao je važnu ulogu iza kamere. Da bih svakog trenutka bila blizu njega, visila sam u Udruženju slobodnih umetnika, gde se odvijao kasting za film. Za ulogu Senke prodefilovale su mnoge glumice, a onda je Goran Marković jednog dana neočekivano pitao da li bih probala scenu sa Gagom Nikolićem – ispričala je svojevremeno Maja.

– Iako to nismo želeli ni ja ni moja ljubav, probala sam i dobila ulogu, koju ipak nisam prihvatila. Onda je direktor filma pozvao moju mamu i ja sam prihvatila ulogu, možda i iz inata toj mojoj ljubavi, koja se protivila tome. Mama je i potpisala ugovor, jer sam bila maloletna – objasnila je tada Maja.

Foto: printscreen

Maja je u vreme snimanja „Nacionalne klase“ bila jako mlada, a posle toga se glumom bavila jako kratko, do 1986. godine. Ona se pre nekoliko godina osvrnula na kultnu scenu s Nikolićem i ispričala lepu anegdotu.

– Trenutak od koga sam se najviše plašila bila je naša scena u krevetu. Do poslednjeg momenta sam se nadala da će Goran iz nekog razloga odlučiti da je ipak izbaci iz scenarija shvativši da ja ne mogu da je odigram. A onda je došao taj dan. Gaga, koji se inače ponašao prema meni kao da mi je i brat, i tata, i najbolji prijatelj, tog dana je prevazišao sebe. Prvo je tražio da svi osim snimatelja napuste sobu, a onda kad smo ostali sami, napravio je takvu atmosferu da nisam ni primetila kada smo zapravo snimili scenu. Toliko me je zasmejavao, golicao, pričao neviđene viceve i anegdote, da sam se s mukom suzdržavala kako bih ozbiljno izgovorila tekst kad se uključe kamere – ispričala je Maja 2016. godine, nakon što je legendarni glumac preminuo.

Foto: printscreen

Ova bivša glumica danas je uspešna poslovna žena i bavi se advokaturom i na svoje prezime dodala je suprugovo Piščević i izgleda skroz drugačije.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar