15 dana PRATILI svaki Vukotićev korak: Optužnica protiv kavčana za UBISTVO vođe škaljaraca

Slike ovoga pronađene su u telefonu Radoja Živkovića, koji je važio za jednu od glavnih osoba koje su sprovodile plan ove likvidacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/You Tube/Vijesti

Optužnicom koja je konačno završena a kojom je do detalja opisan plan i izvršenje likvidacije vođe škaljarskog klana, Jovice Vukotića, osumnjičeno je od strane turskih istražitelja čak 16 osoba koje su označene kao pripadnici i saradnici suparničkog klana – kavačkog.

Turski mediji objavili su detalje iz ove optužnice, a kako navode, član kavačkog klana se dogovorio sa turskim kriminalnim grupama i u Vukotićevo vozilo ugradio GPS uređaje. Vozilo su pratili korak po korak. Slike ovoga pronađene su u telefonu Radoja Živkovića, koji je važio za jednu od glavnih osoba koje su sprovodile plan ove likvidacije.

Pored toga, prema pisanju medija, oduzeta je i arhiva ubistva i mučenja, od koji je jedno izvršeno u Istanbulu.

Prema optužnici, uvidom u zapise kamera, policija je utvrdila da je Vukotićevo vozilo pratilo vozilo registarske oznake “35”, odnosno Izmir, od trenutka kada je napustio luksuznu vilu u Atakoju.

U ovom vozilu su, prema optužnici, bili Furkan Ješil, član bande Binali Camgoz čije je sedište u Izmiru, i njegova žena Elanur Tuna. Pogledom retrospektive kamere i hotelske evidencije, utvrđeno je da je Vukotić bio praćen četiri meseca.

Evidendija sistema za prepoznavanje registarskih tablica, prema pisanju turskih medija, pokazala je da je vozilo registarske oznake “35” pratilo Vukotićev automobil korak po korak više od 15 dana.

Nekoliko minuta nakon što je Vukotić prošao pored blajane, vozilo koje je jurilo bilo je vidljivo. Nakon toga, izvršena je, prema navodima u optužnici, detaljna pretraga “opela” i ispod vozila su pronađena dva GPS uređaja za praćenje i GPS traker u gepeku.

Policija je, prema pisanju tamošnjih medija, pregledala hotelsku dokumentaciju i utvrdila da su Furkan Lesil i Elanur Tuna od 16. avgusta boravili u raznim hotelima u Istanbulu. Iz zapisaa kamera utvrđeno je da su 23. avgusta 2022. godine u 4 sata izašli iz hotela u Kučukčekmečeu i otišli u ulici u Kučukčekmečeu u kojoj je bio Vukotićev vozač.

Prema opužnici, u međuvremenu su na beli “opel” postavili GPS uređaje za praćenje. Ali, bilo im je nemoguće da stave GPS uređaj stave u prtljažnik automobila.

Tamošnje tužilaštvo navodi da je Radoje Živković 22. avgusta 2022. godine napravio snimke veb lokacija na kojima je kupio GPS uređaje za praćenje. Dan kasnije, Furkan Lesil i Elanur Tuna rano ujutru su uređaje stavili u Vukotićev parkirani automobil.

Živković je, prema navodima iz tužilaštva, ponovo napravio snimak ekrana sledećeg dana, 23. avgusta 2022. godine. Ovaj put je sa GPS satelitskog uređaja gledao praćenje Vukotićevog automobila. Beli “opel” nalazio se u Fikirtepeu, Kadikoj, a na snimku ekrana napravljenom 30. avgusta 2022. godine GPS je pokazao da je automobil u Kučukčekmečeu.

On je 2. septembra ponovo napravio snimak ekrana dok je automobil bio u Bahčelievleru, navode tamošnji mediji.Na dan ubistva, 8. septembra 2022. godine, nekoliko minuta pre Vukotićevog ubistva, Radoje Živković pratio je kretanje svog vozila na GPS traker-u svog mobilnog telefona, a čak je pisalo koliko brzo auto ide.

Bio je samo nekoliko kilometara od mesta zločina kada je napravio snimak ekrana.

Ova slika je takođe snimljena na njegovom telefonu.

Dan ubistva

Motocikl sa dve osobe stao je u 19.55 sati 8. septembra 2022. godine pored belog automobila marke “opel” koji je čekao u saobraćaju na vijaduktu u Medžidijekoju, najprometnijoj tački Istanbula.- Vukotić je stradao od pucnjave. Njegov vozač, Emre Karanapadača je projurio između vozila. U međuvremenu, vozač Emre Karaagac je polomio dva mobilna telefona i bacio ih u dalji ugao i skinuo registarske tablice automobila. Izbrisao je svu svoju prepisku u programima “vacap” i “signal” na svom telefonu – navodi tursko tužilaštvo.

Otkriće

Prethodno snimljene fotografije vozila u kojem je Vukotić ubijen, pronađene su na telefonu “Sari”, Radoja Živkovića.

Snimljene su fotografije automobila parkiranog na parkingu tržnog centra i na ulici. Nekoliko sati pre izvršenja ubistva, 8. septembra 2022. godine, u 01:26, osoba po imenu Furkan poslalo je Radoju Živkoviću fotografiju ovog automobila dok je bio parkiran.

Ovo je takođe pronađeno na telefonu.Osim toga, fotografije automobila kojim je Vukotić vozio pronađene su na mobilnom telefonu Ajsel Juksel, koja joj je pomagala u poslovanju u Turskoj.

Ove fotografije su snimljene 27. juna 2022. godine.

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar