“Nekada su nam bili prijatelji, VIŠE NISU”: Lavrov razočaran u Grčku

U tvitovima se dalje kaže da su "Grčka i Kipar poslednjih godina bili među najprijateljskijim zemljama"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Sputnik / Profimedia

Odnosi Ruske Federacije i Grčke više nisu kao što su nekada bili. Dokaz tome je najnovija izjava ruskog šefa diplomatije, koju je prenela ambasada ove zemlje u Atini.

– Primetili smo transformaciju njenog rukovodstva. Bilo je prinuđeno ili je pristalo da se povinuje američkim zahtevima. Izvukli smo svoje zaključke o onima koji tako rado podržavaju agresiju na Rusiju – objavila je ruska ambasada u Atini na Twitteru izjavu Lavrova.

Ruski ministar spoljašnjih poslova je ovim tvitom izrazio nezadovoljstvo preko ruske ambasade u Grčkoj, reagujući bez presedana na poziciju koju je ova zemlja zauzela u odnosu na rusku invaziju, navodi “Katimerini”.

U tvitovima se dalje kaže da su “Grčka i Kipar poslednjih godina bili među najprijateljskijim zemljama” i da su do skora “imali veliki broj zajedničkih kulturno-obrazovnih projekata”, kao i da se “Ekonomska saradnja aktivno razvijala na obostrani interes”.

Ruski šef diplomatije je naveo da je čudna bila brzina kojom su prešli ne samo u ‘tabor’ onih koji su potpisali sankcije, već i u grupu onih koji predvode antiruske akcije.

– Grci su nam nekada bili prijatelji dok se Atina nije povinovala američkim zahtjevima. To odražava nametnutu liniju agresivne konfrontacije, a ne interes Grka – poručili su iz ruske ambasade u Atini, citirajući izjavu ruskog šefa diplomatije.

BONUS VIDEO:



Izvor: Klix.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar