Narodno pozorište se transformiše u Gloub teatar: Počinje nedelja Šekspira

Pogledajte "Ukroćenu goropad", "Hamleta", "Ričarda 3" i druge čuvene predstave

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Narodno pozorište u Beogradu je od uvođenja vanrednog stanja ostalo verno svojoj publici i prvo počelo da prikazuje predstave strimingom na svom Jutjub kanalu, a sa novim iskustvom prava nacionalnog teatra odlučila je da od 30. aprila do 6. maja 2020. godine, prikaže dela velikog Viljema Šekspira.

Jedna od najboljih britanskih predstava: Pogledajte “Frankenštajna” sa Benediktom Kemberbečom (VIDEO)

Na Instagramu su predstave “Ukroćena goropad” u režiji Vladimira Jevtovića, u kojoj su se prvi put na Velikoj sceni pojavili sadašnje zvezde Narodnog pozorišta Nataša Ninković, Nela Mihailović, Boris Pingović i Nebojša Dugalić.

Publika će imati prilike da vidi legendarnog Mikija Manojlovića i njegovog “Ričarda III” u istoimenoj predstavi u režiji Vide Ognjenović ali i novu verziju istog naslova sa Igorom Ðorđevićem, u režiji Snežane Trišić.

Ostanite kod kuće uz umetnost: Narodno pozorište iz Subotice objavilo onlajn repertoar

Zatim, najveličanstveniju i najdublju tragediju “Hamlet”, sa Slobodanom Beštićem u naslovnoj ulozi, u režiji Ivane Vujić, a posebno “Henrija VI” u režiji Nikite Milivojevića posle velikog uspeha na kulturnoj olimpijadi u Londonu gde je osvojio englesku publiku.

Projekat “Nežno i tiho”: Balerine plešu na praznim ulicama Amsterdama (VIDEO)

Šekspirova drama “Romeo i Julija” inspirisala je Sergej Prokofjeva da napiše balet, a Dimirtija Parlića da uradi koreografiju u kojoj će igrači ispuniti Veronu i doživeti u njoj svoju veliku ljubav lepotom svojih pokreta i muzike. Veliki kompozitor Ðuzepe Verdi, našao je svoju inspiraciju u drami “Otelo” i napisao muziku za spektakularnu operu, emotivnu i punu predivnih arija, koju je režirao Paolo Bajoko, a diriguje Ana Zorana Brajović.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar