Pravi se kao baklava, a trik je u sirupu: Tradicionalna suva pita s orasima (RECEPT)

Slatko posluženje za tili čas

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube/ easyandtasty.ph

Sastojci:

500 g kora za pitu

400 g mlevenih oraha

100 g suvog grožđa

200 g šećera

Za sirup:

400 g šećera

250 ml vode

2 limuna

3 vanilin šećera

Foto: Printscreen/ Youtube/ easyandtasty.ph

Priprema:

Suvo grožđe potopite u vruću vodu i ostavite 10 minuta. U posudi pomešajte mlevene orahe i šećer, pa dodajte proceđeno suvo grožđe i malo rendane kore limuna.  Tepsiju nauljite, pa poređajte tri kore i svaku malo nauljite. Premažite tankim slojem fila. Ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a završite sa tri kore (uvek svaku poprskate uljem).

Isecite pitu i pecite je u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Za to vreme napravite sirup tako što ćete pomešati šećer. vanilin šećer i vodu. Dodajte limun isečen na kolutove i kuvajte nekih 20 minuta. Povremeno promešajte. Gotovu pitu prelijte sirupom i vratite u vrelu rernu da odstoji dok ne upije sirup, nekih 10 minuta. 

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Stvarukusa.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar