Otkriveno ko je “Romeo iz zatvora”: Imao vezu sa čuvarkom i medicinskom sestrom, isplivale intimne poruke

Na suđenju dvema ženama otkriven je identitet zatvorenika sa kojim su imale "neprikladnu vezu"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Policija, Facebook

Zatvorenik iz Velike Britanije je imao “neprikladne odnose” sa dve žene koje su radile u zatvoru u kojem je služio kaznu, izneto je na sudu.

Osuđenik Hari Pulen navodno je imao veze sa zatvorskom medicinskom sestrom Elis Hibs (25) i zatvorskom stražarkom Rut Šmajlo, takođe 25, dok je služio kaznu, prenosi Mirror.

Elis Hibs je već bila u zatvoru nakon što je priznala da je flertovala tokom telefonskih poziva sa “manipulativnim” Pulenom dok je služio kaznu.

Sada se Rut Šmajlo suočava sa suđenjem nakon što je negirala nedolično ponašanje na javnoj funkciji zbog navodne veze sa osuđenikom Pulenom (25) dok je radila u zatvoru B kategorije.

Pulenov identitet kao osuđenika Romea otkriven je danas na saslušanju u krunskom sudu u Kardifu uoči suđenja Rut Šmajlo zakazanom za septembar.

On je 2019. osuđen na pet godina zatvora zbog svoje uloge u narko-bandi koja je preplavila ulice južnog Velsa kokainom i heroinom.

Proveo je neko vreme u HMP Park pre nego što je prebačen u zatvor HMP Mančester zbog sumnji u njegove odnose sa osobljem.

Ali Pulen je dobio još četiri godine i devet meseci nakon što je skriveni telefon otkriven u njegovoj zadnjici kada je prebačen iz HMP Mančester u zatvor Svonsi u pripremi za puštanje na slobodu.

Sud je saznao da je „manipulativni“ Pulen stupio u kontakt sa Hibsovom i Šmajlo dok je bio u pritvoru u HMP Parku u Bridžendu, u Južnom Velsu.

Zdravstvena radnica Hibs upoznala se sa zatvorenikuom dok ga je lečila u njenom zatvoru i on ju je tada kontaktirao na Instagramu.

Foto: Facebook

Tužilac Metju Kob rekao je da su šefovi zatvora sumnjali da je zatvorenik imao neprikladne odnose u zatvoru, pa su ga prebacili u HMP Mančester.

Ali istražitelji su tada pronašli broj telefona Hibsove na njegovoj listi odobrenih poziva za zatvorenike.

– Pošto je premešten, zatvorenikovi pozivi su praćeni u HMP Mančesteru i bilo je sasvim jasno da je zatvorenik održavao odnos sa ovom optuženom. On je veliki broj puta kontaktirao optuženu, a najčešće je bilo kada je bila zaposlena u HMP Parc – rekao je Kob

On je dodao da je zatvorenik iskoristio svoju majku i prijatelja da uspostavi kontakt sa Hibsovom nakon što ju je potražio na Instagramu.

– Pozivi između njih su bili koketni. Pričaju o zatvoru, osoblju u zatvoru, on joj kaže da je voli, a ona mu kaže da je on ne poznaje da bi mogao da je voli. On joj kaže da je voli, a ona njemu da i ona njega. Pozivi su uključivali spominjanje postojećeg partnera optužene, a zatvorenik je neprestano sugerisao da bi ga on zamenio i bio u vezi sa njom – ispričao je tužilac.

Sud u Kardifu čuo je dve razmenjene poruke na Instagramu tako što su kontaktirali jedno drugo preko naloga koji drži prijatelj zatvorenika.

Hibsova je dala otkaz u HMP Parku u julu 2021. i uhapšena je nedelju dana kasnije i priznala da je razmenjivala poruke sa zatvorenikom. Policiji je rekla da se plaši da prekine kontakt nakon što joj je on prethodno pretio.

– Navela je da ona i zatvorenik nikada nisu bili u bilo kakvoj s*ksualnoj vezi. Složila se da je trebalo da prijavi stvar, ali da je ušla previše duboko i nije mogla da izađe – kaže Kob.

Hibsova iz grada Njubridža priznala je nedolično ponašanje na javnoj funkciji.

Adam Šarp, koji je branio Hibsovu, rekao je da je zatvorenik poznat u sistemu kao “posebno manipulativna osoba”.

– Bila je mlada, upečatljiva, neiskusna i podložna zlonamernom uticaju zatvorenika koji je pokušao da je eksploatiše – kazao je advokat.

Šarp je rekao da je Hibsova “značajan deo svog odraslog života” posvetila radu u zdravstvu, ali je njena presuda značila da će joj biti zabranjeno da radi u toj profesiji.

Rut Šmajlo suđenje očekuje u septembru zbog navodne afere sa istim zatvorenikom u periodu njenog rada kao stražar u Bridžendu u Velsu.

Šmajlo odbija sve navode optužnice odnosno ne priznaje da je sa osuđenikom imala telefonske razgovore.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar