Horor na slavlju u Argentini: Dete (5) završilo u komi, a jedan mladić poginuo na stravičan način (VIDEO)

Takođe, hiljade navijača su lakše ili teže povređene

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Slavljenička parada fudbalske reprezentacije Argentine, kojom je proslavljen trijumf na Svetskom prvenstvu, pretvorila se u horor priču na ulicama Buenos Ajresa.

Oko 5,5 miliona ljudi izašlo je kako bi pozdravilo Lionela Mesija i ekipu i činilo se da bukvalno igla nema gde da padne. Navijači su skakali i pevali, da bi se proslava u jednom trenutku “otrgla kontroli” i završila tragično.

Svetski mediji su javili da je jedan 24-godišnji navijač poginuo tako što je promašio skok na autobus sa igračima, dok se drugi navodno ugušio kada mu se zastava zapetljala za točak motocikla i udavila ga.

Takođe, hiljade navijača su lakše ili teže povređene, a najgore je prošlo jedno petogodišnje dete, koje je nažalost završilo u komi. Njemu je, kako pišu mediji, komad betona sa spomenika pao na glavu.

Navijači su pravili nerede tako što su se sukobljavali sa policijom. Čak su i otimali policijska kola i vozili se njima po gradu. Sami igrači su u jednom trenutku morali da budu evakuisani helikopterima, a neredi su se pojačavali kako se noć približavala.

Tako su u jednom trenurtku navijači i policija ponovo bili u žestokom sukobu, a navodi se čak i to da su snage bezbednosti morale da koriste gumene metke. Napominje se da je veliki broj navijača uhapšen i da se samo čeka zvanična potvrda.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar