Snimak dece koja ređaju KAMENJE na put odjekuje internetom: Proglasili su ih JUNACIMA zbog ovog poteza

Nakon gledanja snimka, mnogi su u komentarima hvalili decu, nazivali ih herojima i čestitali roditeljima na tome kako su i vaspitali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Twitter/@AwanishSharan

Otvorene šahte mogu da dovedu do veoma opasnih nezgoda. To dobro znaju dečak i devojčica iz Kine koji su, vraćajući se iz škole, učinili dobro delo zbog kojeg ih smatraju herojima. Deca od oko 12 godina naišla su na rupu i odmah pronašla rešenje za problem.

Dečak je prstom pokazao na stranu gde je bila devojčica. Nestali su iz kadra, a zatim se vratili sa velikim kamenjem. Stavili su ga blizu otvora tako da ga vozači lako primete. Uprkos teškim torbama koje nose na leđima, odlaze po još jedan kamen. Ovako postavljeno kamenje služilo je kao upozorenje nadolazećim automobilima.

– Nikad nisi premlad da napraviš razliku – napisao je Avaniš Šaran, koji je snimak podelio na Tviteru.

Nakon gledanja snimka, mnogi su u komentarima hvalili decu, nazivali ih herojima i čestitali roditeljima na tome kako su i vaspitali.

Međutim, ima indicija da nije baš sve tako bajkovito. Odvaljeni blokovi koje su deca prenela deluju previše teško za njih, posebno ako su stvarno od kamena ili betona, pa je moguće da je u pitanju kampanja za podizanje svesti o opasnosti u saobraćaju i motivisanja ljudi da ne ignorišu problem kada ga vide.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar