Grenel ODGOVORIO Berbokovoj: Kurti je kriv za HAOS, vaš dijalog nije uspeo! HITNO osloboditi Pantića!

Grenel je nedvosmisleno rekao da je Aljbin Kurti ključ problema na KiM

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Nakadašnji izaslanik predsednika Amerike Ričard Grenel poručio je šefici nemačke diplomatije Analeni Berbok da dijalog između Beograda i Prištine koji vodi Evropska unija nije uspeo i da je glavni krivac za eskalaciju situacije na Kosovu Aljbin Kurti.

Grenel je tako na Tviteru odgovorio na objavu Berbok, da je samoproklamovano Kosovo odlaganjem izbora smanjilo tenzije, a da je retorika Srbije učinila suprotno.

– Kurti je stvorio haos. Jednostrano je prebacio trupe na sever, rugajući se Briselskom sporazumu. On je jednostrano stvorio i krizu registarskih tablica. Ne bi trebalo da budete previše komplimentirani kada je konačno popustio da odloži izbore – on je stvorio problem. Vaš dijalog nije uspeo. Prešli smo od ekonomske normalizacije do haosa, jer vi zapravo ne posmatrate situaciju. Niste uspeli da dovedete Aljbina Kurtija prošle godine – poručio je Grenel.


Grenel je takođe izjavio Kurti treba hitno da oslobodi uhapšenog Srbina Dejana Pantića. On je je na Tviteru poručio da uz to treba istovremeno otvoriti sve prelaza i ukloniti barikade.

– A, ako Kurti to ne učini odmah, onda SAD moraju da prekinu svaku pomoć. Ne treba da podržavamo nekoga ko stvara teror. Pozivam Evropljane da promene pravce svoje strategije Kosovo-Srbija. Oni NE pomažu balkanskoj krizi – oni je pogoršavaju svojim jednostranim i neredovnim intervencijama – poručio je Grenel.

Grenel je za vreme prethodne američke adminstracije obavljao dužnost ambasadora SAD u Nemačkoj.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar