Procurili detalji velikog skandala u Kataru: Evo zašto je reprezentativac Engleske iznenada otišao kući

Kako javlja "Dejli mejl" Ben Vajt nije otišao sa Svetskog prvenstva jer je imao privatne probleme, već zato što se posvađao sa pomoćnim trenerom Stivom Holandom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug-AP/rank Augstein

Pravi šok se desio u Engleskoj kada se defanzivac Arsenala Ben Vajt vratio u London sa Svetskog prvenstva u Kataru 30. novembra, dok je još trajala grupna faza Mundijala. Navedeno je da je on napustio ekipu zbog “privatnih problema”, njegov klub je zamolio da se “poštuje privatnost igrača”, ali sada su isplivali detalji celog slučaja.

Kako javlja “Dejli mejl” Ben Vajt nije otišao sa Svetskog prvenstva jer je imao privatne probleme, već zato što se posvađao sa pomoćnim trenerom Stivom Holandom, dugogodišnjim pomoćnikom Gereta Sautgejta.

Ovaj 25-godišnji defanzivac koji iza sebe ima tek četiri nastupa za nacionalni tim takođe nije bio zadovoljan jer nije igrao ni minut u grupnoj fazi, a takođe se navodi da nije bio u dobrim odnosima sa saigračima.

Vajt je i na Euru 2020. bio deo tima Engleske, pošto je zamenio povređenog Trenta Aleksander Arnolda, ali ni tada nije odigrao ni minut na turniru, a ove sezone igra sjajno. Za Arsenal je uglavnom pokrivao mesto desnog beka i pomogao je “tobdžijama” da dođu do prvog mesta na tabeli.

Bez njega ipak ima dovoljno opcija u timu “gordog albiona” pred meč sa Francuskom u četvrtfinalu Mundijala. Na desnom beku su opcije Kjeran Tripije, Kajl Voker i Trent Aleksander Arnold, a na štoperu Hari Megvajer, Džon Stouns, Konor Koudi i Erik Dajer.

Vajt se neće vraćati u sastav Engleske, ali se jedan igrač vratio pošto je iz Engleske doleteo Rahim Sterling kome je tokom boravka u Kataru opljačkana kuća. On je odleteo za Britaniju, ali će biti na raspolaganju selektoru Sautgejtu za meč sa “trikolorima”.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar