Petković: Beograd će razmotriti vraćanje do 1.000 naših bezbednosnih snaga na KiM, NEĆE BITI POGROMA!

Petković se obratio građanima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TVPink

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković održao je vanrednu konferenciju za medije u Pres sali Vlade Republike Srbije

– Kao što smo i upozorili Kurti je nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama u cilju okupacije severa KiM. Nakon što je hapsio vino i rakiju i napadao porodicu Petrović, i nakon što je Kurti maltretirao našu decu u Leposaviću.

– Specijalne jedinice ROSU su se zatekli i vrteli u dvorištu dok su bebe i dečica od dve godine spavala, samo zamislite kako su se osećali roditelje te dece jer je na pragu tog vrtića bila Kurtijeva policija – rekao je Petković.

– Razlog upada je to što su Albanci koji žive u mešovitim sredinama, navodnu uplašeni zbog svega što se desašva na Severu KiM.

– Vučić će imati važne sastanke i kada dođe vreme obavestiće javnost o svemu. Sada imajući u vidu da Kurti želi da izazove nasilje i protera Srbe sa KiM.

– Beograd će razmotriti povratak 1000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na KiM.

– Kurti želi da protera srpski narod sa KiM, jer vidite i sami šta se dešava ovih dana. Napada vrtiće, ljude koji se godinama bave proizvodnjom vina, to su konfiskovali, jer sve što rade Srbi mora da bude napadnuto i kažnjeno. Takođe, videli ste veoma uzmenirujuće slike, gde je policija umarširala u vrtić u kom su spavala deca.

– Kao što kaže i predsednik Vučić nećemo dozvoliti niti pogrom, niti novu Oluju, nećemo dozvoliti proterivanje našeg naroda na KiM, nećemo dozvoliti da neko naš narod progoni, ubija i maltretira – istakao je Petković u svom obraćanju.

Podsećamo, između 200 i 300 Kurtijevih specijalaca do zuba naoružanih peške je, u pratnji brojnih oklopnih vozila, umarširalo večeras iz pravca južne Mitrovice u Severnu Mitrovicu.

Pripadnici Kosovske policije bacili su i dve šok bombe.

Građani Severne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava poslednjh dana, napeto je, ali bez incidenata. Svi kafići su zatvoreni, a žene i deca su se sklonili sa ulica.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar