Šverc, oružane pljačke, NAPAD NA TAŠTU: Crnogorac ubijen u Ugrinovcima imao debeo dosije

Dražen D. je inače hapšen 23. marta 2019. godine na Graničnom prelazu Ranče

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Ubijeni Beranac Dražen D. (33) koji je lividiran danas u Ugrinovcima u BMW-u zbog navodnog sukoba oko duga od 90.000 evra zbog šverca migranata imao je debeo dosije, a kako se saznaje, protiv njega se u Crnoj Gori vodio postupak zbog šverca droge, dok je u Srbiji osuđen na 18 meseci robije zbog oružane pljačke.

Kako se pisalo, Dražen D. je 3. juna 2018. godine osuđen u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na 18 meseci zatvora zbog pljačke menjačnice.

Osuđen zbog pljačke

Prema optužnici Prvog osnonog javnog tužilaštva u Beogradu, Beranac je 3. februara u Beogradu, u ulici Balkanska broj 51, u menjačnici “Don Čikago” pretnjom da će neposredno napasti na život i telo oštećenog S.P. , oduzeo ukupno 3.860 evra… na način što je oko 7.30 časova ušao u taj objekat sa crnom epidemiološkom maskom, sa kapom i rukavicama.

Osumnjičeni je, navodi se, prišao pultu za kojim je sedio oštećeni, te je iz ranca izvadio pištolj marke “blow”, uperio ga prema oštećenom i povikao: “Pljačka, daj pare”, usled čega se oštećeni pomerio da od pulta u nameri da aktivira alarm. Videvši to, okrivljeni je zavukao ruku ispod zaštitnog pulta gde se nalazio novac i oduzeo 3.915 eura, nakon čega se udaljio sa lica mesta, u pravcu ulice Admirala Geprata.

Prilikom udaljavanja iz objekta, ispale su mu dve novčanice od 50 i 5 eura, a potom je sa sebe skinuo jaknu, trenerku, rukavice vunenu kapu i ostao u svetloplavoj trenerci i prsluku iste boje.

– Potom se taksijem prevezao do kružnog toka na Slaviji, i zamolio taksistu da se posluži njegovim telefonom. Potom je obavio poziv preko viber aplikacije, nakon čega je zatražio taskisti da ga odveze do Hrama Sveti Sava – navodi se u spisima.

Švercovao marihuanu

Dražen D. je inače hapšen 23. marta 2019. godine na Graničnom prelazu Ranče, nakon što je u njegovom vozilu pronađeno oko 216,4 kilograma marihuane.

– Carinici i policajci su kontrolom vozila u specijalno izrađenom bunkeru pronašli i oduzeli 218 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine oko 216,4 kilograma – navodilo se u optužnici.

Još 2016. godine, Delević je, kako se saznaje, organizovao grupu muškaraca da opljačkaju njegovu bivšu taštu dok je odlazila na posao, znajući da u torbi sa sobom nosi novac.

Organizovao napad na bivšu taštu

Budvljanska kiminalistička policija tada je uhapsila Delevića i raspisala tada poternicu za Berancem J. M.(36). Oni su bili osumnjičeni da su brutalno prebili Budvanku J. Lj. i oteli joj 2.000 evra. Njima su u tome pomogle još dve osobe.

Dražen D. je prethodno organizovao grupu muškaraca i sačekao svoju bivšu taštu dok je odlazila na posao, znajući da u torbi sa sobom nosi novac.

Presreli su ženu i počeli da je šutiraju i udaraju, nanevši joj teške telesne povrede. Od udaraca, žena je pala u nesvest, dok je Dražen D. uzeo njenu torbu. Prolaznici koji su primetili ženu kako leži, pozvali su odmah policiju.

Dražen je ubrzo uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden višem državnom tužiocu u Podgorici , a na teret mu je stavljeno krivično delo razbojništvo i nanošenje teških telesnih povreda. Nakon što je saslušan, priveden je sudiji za istragu u Višem sudu, koji mu je odredio pritvor do 30 dana i on je tada upućen u zatvor u Spužu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Vijesti.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar