Velike reči o Novaku Đokoviću: “On je čovek od principa, daće sve za deseti pehar u Melburnu”

Đokovića nije bilo ove godine u Melburnu, ali Meknami veruje da će u januaru 2023. sve biti u redu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

Pol Meknami, bivši direktor Australijan opena, smatra da će Novak Đoković ponovo zablistati na Australijan openu.

Meknami je u intervjuu za “The Age” rekao kako Novak može da osvoji ostorijsku desetu titulu u Melburnu i pokaže svima da je “čovek od principa”.

Đokovića nije bilo ove godine u Melburnu, ali Meknami veruje da će u januaru 2023. sve biti u sredu.

– Bio je najbolji igrač od letos, igrao je u velikoj formi, posebno na brzoj podlozi, tako da zaslužuje da bude favorit. Mislim da osvajanje te rekordne desete titule ima nešto posebno u sebi. Jedini čovek koji je na jednom turnuru osvojio deset i više titula je Nadal na Rolan Garosu, tako da mismim da će se Novak baš potruditi za ti desetu, naročito posle svega što se desilo prošli put – kaže Meknami.

Australijski stručnjak je uveren da je Novak u dobroj poziciji.

– Nadam se da on može to da uradi. Po meni, on je čovek od principa. Nisu saglasni bap svi sa njegovim statovima, ali on se drži svog stava i zbog toga ga nije bilo na dva grend slema ove godine. To je mnogo propuštenog kada jurite da na kraju imate najviše slemova, tako da ga poštujem i nadam se da će biti lepo prihvaćen – dodao je Meknami.

I sadašnji prvi čovek Australijan opena, Kreg Tajli, veruje da je Novak zaslužio da mu se ukaže respekt.

– Ljudi zaboravljaju da je on postavio punktove za vakcinaciju u Srbiji i da je i njegov sin vakcinisan. To je ono u šta on veruje, ali to je daleko od standardnih uverenja, što je korektno. Ja sam vakcinisan i to je lični izbor. Razočaravajuće je kako se sve to odvijalo, ali tako je kako je. To je sada prošlost – izjavio je Tajli.

U svakom slučaju, prvi čovek Tenis Australija očekuje sjajan turnir.

– Ovo će biti sjajan Australijan open i sa Junajted kupom na startu sezone, imaćemo sjajno leto. Novak svakako daje dodatnu težinu celoj priči – zaključio je Tajli.

Australijan open je na programu od 16. do 29. januara.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar