Uhapšeni SRBI u Nemačkoj: Pala kriminalna grupa, bavili se prodajom kokaina, među njima Nemci i Marokanci

Kako navode nemački mediji u akciji hapšenja učestvovalo skoro 300 policajaca koji su pretresli zgrade u Beblingenu, Ludvigsburgu, Štutgartu i drugim okruzima tokom velike racije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Deset osoba uhapšeno je u Nemačkoj, zbog sumnje da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se bavi prodajom kokaina, među njima su Srbi, Nemci i državljani Maroka, ali i Pakistana. U akciji hapšenja učestvovalo je više policajaca, pretreseno je na desetine objekta tom prilikom zaplenjeno je dosta novca, telefoni ali i pet skupih automobila.

Naime, kako navode nemački mediji u akciji hapšenja učestvovalo skoro 300 policajaca koji su pretresli zgrade u Beblingenu, Ludvigsburgu, Štutgartu i drugim okruzima tokom velike racije.

– Tužilaštvo u Štutgartu i stručnjaci za organizovani kriminal i narkotike iz policije Ludvigzburga zadali su veliki udarac osumnjičenoj bandi dilera droge. U protekloj sedmici ukupno 285 policajaca pretreslo je 22 nekretnine, uglavnom stanove. Upad je bio usmeren na 16 osumnjičenih, a podržale su ga specijalne snage – navode nemački mediji i dodaju da je akcija većim delom završena u okrugu Bobling.

Međutim kako navode, pretresa objekta je bilo i u Štutgartu, u okruzima Ludvigzburg i Кalv i u okrugu Bodenskog jezera.

– Istražitelji su uhapsili deset osoba zbog sumnje da su trgovali kanabisom i kokainom u velikim količinama. Uhapšenima su muškarci od 22 do 36 godina, među njima narko-kurir kod koga su policajci pronašli tri kilograma kanabisa. Pored toga, zaplenjeno je oružje, velike sume novca, nosači podataka i mobilni telefone. Takođe, zaplenjeno je i pet skupih automobila, među kojima su automobili marke “audi” i dva BMV-a – piše Štutgart cajtung.

Prema navodima nemačkih medija istraga i procena oduzetih elektronskih dokaza su još u toku.

– Među uhapšenima je i Nemac (33) za koga se veruje da je, zajedno sa muškarcem istih godina, šef grupe. Drugi navodni organizator i još jedan nemački 36-godišnji osumnjičeni trenutno su u bekstvu. Uhapšeni su nemački državljani, nemačko-ruski, srpski i marokanski državljanin i iz Pakistana – ističu lolakni mediji i dodaju da je akcija razbijanja kriminalne grupe dugo trajala.

Kako navode “Silke Кibler”, šef odeljenja kriminalističke policije u Beblingenu rekao je da je policija nekoliko meseci intenzivno i uporno radila na razbijanju struktura bandi.

– Prvi uspeh policije postignut je u oktobru: u to vreme, istražitelji u Veil der Stadt-u (okrug Beblingen) otkrili su garažu koja se koristila kao skrovište i skladište. Tamo su pronašli sedam kilograma kanabisa, koji pripisuju sada uhapšenoj bandi – rekao je Kilber i dodao da su se prva hapšenja desila u novembru kada je uhapšen kurir sa pet kilograma kanabisa.

Prema njegovim rečima očekuje da će biti još hapšenja.

BONUS VIDEO:



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar