Luka Bojović sleteo u Srbiju: Ovo su njegove PRVE REČI

Deset godina proveo je u zatvoru u Španiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA

Luka Bojović je stigao u Srbiju posle deset godina u španskom zatvoru, avionom “Er Srbije” malo pre pola devet sleteo je na aerodrom “Nikola Tesla”. Bojović je dao izjavu novinaru koji je bio sa njim na letu iz Madrida:

– Za sada ne mogu ništa da govorim javno, ali uskoro će biti prilike za to. Hvala vam na razumevanju – rekao je Bojović, a na pitanje novinara kakvi su mu planovi za budućnost, kratko je poručio:

– Još uvek ništa ne znam, polako, biće prilike, pričaćemo o svemu.

Na pitanje da li je srećan što se vraća u Srbiju, odgovorio je:

– Da, da, naravno – rekao je kao iz topa, vidno raspoložen i nasmejan.

Na beogradskom aerodromu su jake mere obezbeđenja.

Očekuje se da Bojović odmah bude sproveden u policijsku stanicu, gde će biti obavljen razgovor sa njim, kao i identifikacija, što je standardna procedura u slučajevima ekstradicije i deportacije. On nema pasoš, jer mu je istekao tokom boravka u zatvoru.

Bojović je u Srbiji slobodan čovek, s obzirom na to da se protiv njega ne vodi nijedan postupak.

Bojović, koga su označavali kao vođu novog “zemunskog klana”, danas je deportovan iz Španije, gde je prethodnu deceniju proveo u zatvoru.

Bojovića je španska policija “ispratila” na madridskom aerodromu “Barahas”. Dvojica španskih policajaca su se, zajedno sa Bojovićem, ukrcala na komercijalni let, na kome je bilo i pripadnika srpske policije.

Prema španskom zakonu, stranac ima pravo na uslovni otpust posle polovine odslužene kazne. Bojović je uhapšen u februaru 2012. godine. Osuđen je na 18 godina zatvora zbog posedovanja oružja, dok je oslobođen u slučaju ubistva Milana Jurišića Jureta.

BONUS VIDEO

Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar