Oglasilo se Tužilaštvo povodom nasilja nad profesorkom u Trsteniku: Evo šta kažu

Nakon što je snimak objavljen profesorka M.S. je otišla na bolovanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/Printscreen

Više javno tužilaštvo u Kruševcu saopštilo je danas da, zbog osetljivosti postupka i zaštite prava svih učesnika u njemu, nije u mogućnosti da komentariše do sada pribavljene dokaze i dokumentaciju o incidentu u Tehničkoj školi u Trsteniku, kada su učenici maltretirali nastavnicu, prenosi Tanjug.

Iz Višeg javnog tužilaštva navode da razumeju potrebu javnosti da bude informisana o svim detaljima tog incidenta, kao i o preduzetim radnjama i stavu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu kao državnog organa. Ali, kako ističu, nisu u mogućnosti da komentarišu ni ocenu pravne snage tih dokaza.

– Kada je reč o uračunljivosti, koja se posebno potencira u komentarima, ukazaćemo to da ista predstavlja osnov krivice koja je, pak, nužan element krivičnog dela. Pritom, krivično zakonodavstvo reguliše način i postupak u situacijama kada se pojavi sumnja u uračunljivost osumnjičenog lica – navedeno je u saopštenju.

Ukazuju da tužilaštvo intenzivno radi na potpunom rasvetljavanju tog incidenta koje, kako navode, po njihovom stavu, ima obeležja krivično-pravnog.

Podsetimo, vest o nasilju nad profesorkom u Trsteniku dospela je u javnost kada je na društvenim mrežama objavljen snimak na kom se vidi da joj jedan od đaka izvlači stolicu, dok ona pada na pod učionice. Nakon što je snimak objavljen profesorka M.S. je otišla na bolovanje, a za naš portal je rekla da joj je najteže palo to što joj niko od učenika nije ni ruku pružio.

Na sednici Nastavničkog veća škole u Trsteniku prošle srede jednoglasno je usvojen predlog da se dvojica učenika isključe iz škole zbog vršnjačkog nasilja, dok je treći učenik podneo zahtev i ispisao se.

BONUS VIDEO:

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar