NAPADAČU pomogli da POBEGNE: U Bugarskoj privedeno pet osoba u vezi sa napadom u Istanbulu

Oni se terete da su pružili logističku pomoć u bekstvu drugom glavnom osumnjičenom za napad u Instanbulu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Tanjug-AP/Francisco Seco

Bugarska policija privela je pet osoba u vezi sa bombaškim napadom u Istanbulu u kojem je prošlog vikenda poginulo šest osoba, saopštilo je danas bugarsko tužilaštvo.

Privedeni su osumnjičeni za pomaganje jednom od učesnika u bombaškom napadu 13. novembra, rekla je portparol glavnog bugarskog tužioca Sika Mileva, ne navodeći njihovu nacionalnost.

Oni se terete da su pružili logističku pomoć u bekstvu drugom glavnom osumnjičenom za napad u Instanbulu, rekla je Mileva, ne navodeći da li je osumnjičeni i dalje na slobodi, preneo je AP.

Agencija Anadolija izvestila je danas da je antiteroristička policija u Istanbulu uhapsila još osam ljudi osumnjičenih da su pomagali onima koji su izvršili bombaški napad.

Turski sud u petak je odredio zadržavanje u pritvoru za 17 osumnjičenih do početka suđenja, optužujući ih za pokušaje protiv jedinstva države, ubistva s predumišljajem i pokušaje ubistva.

Sud je pustio još trojicu osumnjičenih iz pritvora do početka suđenja, preneo je AP.

Tužioci su oko pet sati ispitivali glavnu osumnjičenu za napad Ahlam Albašir, Sirijku koja je optužena da je ostavila bombu napunjenu TNT-om na aveniji Istiklal.

Ona je priznala da je ostavila torbu u kojoj je bila eksplozivna naprava na uličnoj klupi, ali je tvrdila da nije znala šta je u njoj.

Očekuje se da će datum suđenja biti određen nakon što tužioci pripreme optužnicu, što bi moglo potrajati mesecima.

U bombaškom napadu na istanbulsku aveniju Istiklal 13. novembra poginulo je šest osoba, uključujući dvoje dece, a više od 80 osoba je povređeno.

Turske vlasti su za eksploziju optužile zabranjenu Kurdistansku radničku partiju, kao i grupe sirijskih Kurda koje se dovode u vezu s njom.

Grupe kurdskih ekstremista negirale su umešanost u taj napad, podsetila je američka agencija.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar