U Beču počelo suđenje Belivukovom saradniku: Upoređuju ga s HANIBALOM LEKTOROM, a evo šta je rekao sudiji

Đorđević važi za bliskog saradnika kavačkog klana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Šporčić

U sudu u Beču juče je počelo suđenje Dariju Đorđeviću (35), zvanom Dekster, koji je označen kao blizak saradnik kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. U Austriji, on se sumnjiči za krađu 13 kilograma kokaina, vrednog pola miliona evra i 106.000 evra od suparničkog klana.

– Ne znam u čemu je problem, rekao sam da nisam kriv – kratko se Đorđević obratio sudiji, ne želeći detaljno da iznosi odbranu, prenosi kurier.at.

Ovaj portal navodi da je suđenje počelo samo zbog krađe droge, ali da se protiv njega vodi istraga i zbog sumnje da je umešan u ubistva. Mere obezbeđenja u Okružnom sudu u Beču, kako navode mediji, bile su neviđene do sada. Ceo sprat je zapečaćen, a policija je bila u zgradi pod punom ratnom opremom.

– Prikazuju ga kao Hanibala Lektora iz filma “Kad jaganjci utihnu”. Time se krši njegova pretpostavka nevinosti – protestvovao je zbog neverovatnih mera obezbeđenja tokom suđenja Deksteru njegov advokat Verner Tomanek. Pljačka se dogodila, kako prenose, 2019. Navodno, on i šest njegovih saradnika namamilo je žrtvu tako što su mu rekli da žele da kupe 13 kilograma kokaina.

– Namamili su žrtvu u garažu i tamo ga napali. Ukrali su mu kokain vredan pola miliona evra, kao i 106.000 evra u kešu – naveo je tužilac. Međutim, žrtva Dekstera i njegovih saradnika, trenutno je u zatvoru u Hrvatskoj, pa je suđenje juče odloženo kako bi bio saslušan putem video linka. Jedan od ključnih dokaza, navodno je skaj komunikacija, koju je njegov advokat pokušao da ospori.

Dario Đorđević, podsetimo, uhapšen je u junu prošle godine u Beču. Pre toga, njegovo ime pominjano je i tokom hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića jer je njegovo ime navodno bilo na spisku nestalih osoba kojima se izgubio svaki trag, pa se nije isključivala mogućnost ni da je ubijen.

Međutim, u junu prošle godine, kada mu je policija stavila lisice na ruke, otkriveno je da je živ i da je i sam organizovao ogranak kavačkog klana koji rešvercovao drogu u Beču. Inače, Đorđević važi za bliskog saradnika kavačkog klana, navodno je održavao kontakt sa Belivukom ali i Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara, koji je u bekstvu.

– On je u Srbiji već odležao zatvorsku kaznu za ubistvo. Proveo je 11 godina u zatvoru zbog ubistva koje se 2008. dogodilo u Kaluđerici, kada su ubijeni Vladimir Dosković i Dalibor Milenković, dok su dve osobe teško povređene – podseća izvor i dodaje da je i u Srbiji Đorđević pod istragom.

BONUS VIDEO



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar