Srpska studentkinja tragično STRADALA u Španiji: Policija završila istragu nesreće, evo REZULTATA

Stradala Andrea bila je u Španiji na razmeni studenata, a tragedija se dogodila 13. jula

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Španska policija završila je istragu oko nesreće u kojoj je letos poginula Andreja Perić (21), studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Tada je stradao i Andrein dečko, Španac Alvaro M. M. (21), a žena (67) koja se zakucala u njihovo vozilo odgovaraće za ubistvo iz nehata, pišu lokalni mediji.

Tragedija se dogodila 13. jula u u gradu Espinosa del Kamino. Na osnovu istrage koja je trajala tri meseca utvrđeno je da 67-žena krenula u nedozvoljeno preticanje kamiona.

– Bilo je 22.35 časova kada je putnički automobil koji je preticao kamion uleteo u levu traku ispred „forda“ koji se pravilno kretao svojom desnom trakom u suprotnom smeru – piše elnortedecastilla.es.

Andrea je bila u „fordu“ sa dečkom i njegovom sestrom (29). Nakon udesa njihovo vozilo se prevrnulo i bio je potpuno uništen. Oni su bili zarobljeni sve dok vatrogasci nisu stigli i izvukli ih iz olupine. Sestra stradalog mladića i žena koja je izazvala udes prošli su s povredama.

– Iz iskaza svedoka i tragova pronađenih na mestu, kao i oštećenjima na vozilima, bilo je moguće utvrditi putanje kojima su se svi kretali nekoliko trenutaka pre sudara i precizirati mesto gde je došlo do sudara.

Kao rezultat toga, potvrđeno je i postojanje veoma teške povrede Opštih saobraćajnih propisa, prilikom izvođenja manevara nedozvoljenog preticanja koji je doveo do saobraćajne nezgode u kojoj su poginule dve osobe, a za koju se vodi istraga protiv vozača nasilnika. Navodni počinilac krivičnog dela ubistva iz nehata predat je Istražnom sudu u Brivijesci – navodi španski portal.

Stradala Andrea bila je u Španiji na razmeni studenata.

BONUS VIDEO:Izvor: Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar