Do srede prolećne temperature, a onda OBRT: Meteorolog objavio PROGNOZU do kraja oktobra

U sredu se očekuje prolazno naoblačenje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Srpski meteorolog Marko Čubrilo prognozirao je da nas do srede očekuje relativno toplo vreme, zatim sledi prolazno sa osetnijim zahlađenjem, ali bez padavina.

– Do srede pod uticajem anticikona stabilno i relativno toplo, bez padavina. Do utorka uveče u košavskom području umerena, povremeno i pojačan, jugoistočni vetar. Dnevni maksimum znatno iznad proseka i terebao bi se kretati od +16 do +23, a lokalno i oko +25 stepeni Celzijusa –  napisao je Čubrilo.

– U sredu se očekuje prolazno naoblačenje, samo ponegde i to uglavnom nad planinskim delom regiona vrko slaba kiša. Počeće da duva umeren i pojačan severozapadni vetar, a duž Jadrana bura. Uslediće i zahlađenje tak da će se tog dana maksimum kretati od oko +15 na severu do oko +24 na jugu regiona – kaže Čubrilo i dodaje:

– Naredna dva dana (četvrtak i petak) donose suvo ali hladnije vreme. Noćni minimumi bi bili od +1 do +8 u nizijama i od -3 do +3 u predelima preko 800metara nadmorske visine. Kao posledica toga prvi, najčešće, prizemni mrazevi sa mogu javiti i u nizijama regiona Tokom dana sunčano, ali prohladno uz maksimume od +12 do +18 stepeni Celzijusa – piše on.

Kraće zahlađenje se očekuje oko 20.10. do pred sam kraj meseca, uz temperatrure oko ili malo preko proseka, a pojava padavina moguća je posle 24.10.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar