LICEMERI! Hrvatska, EU i Rusija zadovoljno trljaju ruke, a Vučića i Srbiju bi da KAŽNJAVAJU

Uprkos žestokim pritiscima, Srbija će pod Vučićevim vođstvom nastaviti da vodi samostalnu politiku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, EPA-EFE/MARTIN DIVISEK, Ilustracija

Da se Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić nalaze na udaru Zapada, Istoka, ali i zemalja u regionu zbog svoje nezavisne i slobodarske politike, odavno je poznato, ali sada je stigla još jedna potvrda.

Iako su države članice Evropske unije ujedinjene po pitanju sankcija Rusiji, to nije sprečilo 13 zemalja EU da u junu poveća uvoz robe iz Rusije.

Lider među zemljama koje su povećale uvoz je Slovenija, koja beleži skoro dvostruki rast uvoza ruskih proizvoda u poređenju s majem, a na listi se našla i Hrvatska, koja je lobirala da se Srbiji zabrani uvoz ruske nafte preko Janafa, iako je i sama tražila izuzeće od ove odluke EU, o čemu možete čitati OVDE.

Hrvatska je tako uvezla ruskih proizvoda u vrednosti od 12,1 milion evra!

Pored Hrvatske i Slovenije, povećenje uvoza ruske robe zabeležile su Španija, Švedska, Belgija, Poljska, Bugarska, Danska, Letonija, Malta, Rumunija, Slovačka i Estonija.

Sve ovo je jasan pokazatelj licemerja Hrvatske, EU, ali i Rusije koja nastavlja ekonomsku saradnju sa zemljama koje su okarakterisane kao “neprijateljske”.

Očigledno je da povećenje uvoza ne smeta ni Hrvatskoj, ni Rusiji, ni EU. Naprotiv, kad im je to u interesu, svi sarađuju.

To ne bi bio problem da svi oni ne vrše pritiske na Srbiju da se prikloni njihovim interesima i da ne udaraju na predsednika Vučića samo zbog toga što brani srpske interese.

Ovako su svi ogolili svoje licemerje, ali uprkos žestokim pritiscima, Srbija će pod Vučićevim vođstvom nastaviti da vodi samostalnu politiku koja će našim građanima osigurati sigurnu budućnost u turbulentim vremenima.

BONUS VIDEOIzvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. A i Rusi su kogli u znka prijateljstva da ucene Hrvate ako ne propuste naftu za Srbe nema za njih, ustaša Plenković u intervjuu reče, Rusi nisu imali ništa protiv.

    Odgovori

Ostavite komentar