Minut kasnije, Gavrić je USTAO od stola: Ovo je POSLEDNJA Arkanova fotografija, nije slutio ništa (FOTO)

Ražnatović je ubijen u hotelu “Interkontinental” 15. januara 2000. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA PHOTO / EPA FILES

Neposredno pred trostruko ubistvo nastala je fotografija na kojoj se nalazi Željko Ražnatović Arkan, u društvu Milenka Mandića i Dragana Garića. Sva trojica su ubijena iz neposredne blizine, dok je bivši direktor i vlasnik Komercijalne banke Ljubomir Mihajlović preživeo.

Ražnatović je, podsetimo, ubijen u hotelu “Interkontinental” 15. januara 2000. godine. Svedok koji se kobnog dana takođe zatekao u ovom objektu, rekao je da je fotografija nastala potpuno spontano.

– Tog dana sam išao na hotelski bazen. Njih trojica su sedeli u separeu hotela, pa sam svratio da ih pozdravim. Video sam i momenat kad je nastala fotografija, bilo je spontano i slučajno, nije bilo nekog dogovora već su poznanici hteli da ovekoveče momenat – rekao je izvor.

U 17.05 časova ispred hotela stala su dva automobila. Iz “opela kalibre”, prema zvaničnoj verziji, izišli su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, koji su od ranije bili poznati policiji. Iz drugog vozila, golfa, izašao je Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd, Dobroslav Gavrić. Pegla je ostao na parkingu, dok su ova trojica ušli u hol spremajući se da počine trostruko ubistvo.

U holu hotela bila je neviđena gužva. Arkan je sedeo u separeu nedaleko od recepcije. U hotel je došao sa suprugom Svetlanom Cecom Ražnatović, njenom sestrom Lidijom Veličković i telohraniteljem Zvonkom Mateovićem.

Dok su sestre u pratnji Mateovića obilazile butike, Arkan je sa društvom sedeo u holu. Nekoliko minuta posle 17 sati, prišli su im Gagi i Miki. Rukovali su se sa Arkanom, izljubili sa Mandom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka hotelskim salama za banket.

Gavrić je seo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu. Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola. Ispod kaputa je izvadio pištolj “CZ 99”. Tri metka ispalio je Arkanu u potiljak, Mandi tri metka u glavu i jedan u leđa i sa dva metka pogađa u leđa Garića, koji je pokušao da pobegne. Na izlazu, Gavrića ranjava Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović.

Gavrić i Pegla beže kolima za Loznicu, i oni su zajedno sa Đurišićem i Nikolićem osuđeni za ubistvo 9. oktobra 2006. godine. Ipak, ni danas se ne zna se ko je pravi nalogodavac atentata.

BONUS VIDEOIzvor: Objektiv.rs, Puls asfalta

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar