Pazite koje birate: Zašto je bolje da koristite KREMASTO rumenilo umesto onog u prahu?

Efekat kremastog rumenila je mnogo jači

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kada je u pitanju rumenilo, na tržištu postoje sa različitim teksturama, a istina je da ne deluju svi jednako.

Takođe, neki više vole standarna, rumenila u prahu, dok su novija upravo kremasta rumenila.

Ove godine definitivno je u fokusu kremasto rumenilo koje ima posebnu teksturu, te tako licu daje svežinu i blistavost.

Zašto da izaberete kremasto rumenilo?

Zbog svoje teksture kremasta rumenila sadrže sastojke kojih ima u preparatima za negu i čine kožu blistavom, glatkom i gipkom. A baš taj prirodni sjaj je ono zbog čega daju zdrav izgled. Prikladni su masnu, normalnu i mešovitu kožu, dok suva ipak više voli tečno.

Deluje kao da ih je teško naneti pravilno, ali istina je da su ona najlakša za nanošenje od svih rumenila. Uz to, intenzitet se gradi postepeno tako što ih nanosite više puta dok ne dobijete željenu jačinu. Od trenda zavisi da li će rumenilo biti intenzivnije ili manje intenzivno, a od vašeg zavisi koju boju ćete odabrati. A ovo je nešto gde žene najčešće greše. Sa pogrešnom nijansom nema dobrog efekta.

Foto: Shutterstock

Ten diktira boju

Tamniji ten koji je obično hladan voli nijanse kajsije, lepo se stapaju sa tenom, a daju prirodno svež izgled. S druge strane, maslinasti ten, koji je topliji, osvežava se rozikastim i kajsijastim nijansama rumenila.

Svetao ten odlično se uklapa uz svetle nijanse rumenila u lila u roze boji, a srednje svetli ten osvežite pink nijansama.

Četka ili prsti

Nanose se četkom sa sintetičkim vlaknima da ne bi ostajale grudvice. Mogu se naneti i prstima, srednjim i domalim prstom, pokretima naviše, od jabučice obraza do slepoočnice. Kad nanesete rumenilo, nemojte da preskačete najvažniji deo – izblendajte ga dok se ivice ne stope sa tenom i ne postignete prirodan izgled.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Blic Žena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar