Odloženo suđenje za pokušaj ubistva Belivuka i šefova kavčana: Likvidacija Jovice Vukotića PROMENILA SVE

U optužnici se navodi da su organizatori kriminalne grupe planirali da likvidiraju Belivuka i Miljkovića dok se ukrcavaju na avion

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Vijesti/Pink

U Višem sudu u Podgorici danas je odloženo suđenje optuženima za planiranje ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u januaru u Tivtu 2021. kao i pokušaj likvidacije u maju iste godine, Slobodana Kašćelana, jednog od vođa kavačkog klana u maju iste godine u Podgorici.

Optužnicom specijalnog državnog tužilaštva se kaže da su Janko Vukadinović iz Podgorice i NN osoba, krajem 2019. godine, formirali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali okrivljeni Radovan Stanišić iz Tivta, Mile Jovanović iz Nikšića, Almira Mujahodžić iz Podgorice, te Barani Momčilo Milić i Dušan Ivanović, prenose Vijesti

Predsednica specijalnog veća sudija Nada Rabrenović kazala je da se ovaj sudski postupak spaja sa predmetom u kojem je optužen i sada pokojni Jovan Vukotić.

– Sudija je navela da sud treba da pribavi potvrdu o smrti, odnosno izvod iz matične knjige umrlih za Jovana Vukotića. Naredno suđenje zakazano za 9. oktobar.

Likvidaciju Nevolje planirali pri ulasku u avion

Podsetili su, da je delovanje kriminalne organizacije je planirano na neodređeno vreme. Vukadinović je kao organizator, radi realizacije u vršenju neodređenog broja krivičnog dela ubistvo, teško ubistvo, za sebe odredio da vrbuje lica za pripadnike kriminalne organizacije.

U optužnici se navodi da su organizatori kriminalne grupe 22. januara 2021. godine u Tivtu planirali da likvidiraju Belivuka i Miljkovića dok se ukrcavaju na avion za Beograd.

Marija Raković, samostalna savetnica za odnose sa javnošću izjavila je “Vijestima” da je već ranije doneto rešenje da se predmet u kojem je prvookrivljeni Janko Vukadinović spoji sa predmetom u kojem su optuženi Jovan Vukotić, Jovan Mrvaljevića, koji je u pritvoru i Vladan Mijušković, iz Nikšića, koji je u bekstvu, optuženi za stvaranje kriminalne organizacije.

Vukotić nudio 4 miliona evra za glave Kašćelana i Zvicera

Specijalno državni tužilaštvo tereti Jovicu Vukotića da je formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Optužnicom je predstavljeno da je Vukotić u novembru i decembru 2020. godine u Crnoj Gori, tako što je putem tekstualnih poruka preko kriptovanih mobilnih telefona nudio četiri miliona evra, podstrekavao na ubistvo Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Okrivljeni, sada već pokojni, Vukotić je, piše u optužnici, preko aplikacije SKY poslao Emilu Tuzoviću poruku “ako dvojicu derne, 4 će se dati”, te u nastavku komunikacije određuje da se radi o Zviceru i Kašćelanu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Vijesti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar