Za vikend stiže PRVI SNEG, sutra najviše 15 stepeni: Meteorolog OTKRIO da li je došao kraj toplim danima

Ponedeljak i utorak verovatno će proći uz više oblaka, ponegde ponovo donose kišu i sneg preko 1000mnv ali se obilne padavine ne očekuju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Danas će ceo dan biti vrlo nestabilno vreme, a uveče će doći do premeštanja jakog, hladnog fronta, tako da će ceo vikend i početak sledeće nedelje biti znatno hladniji od proseka. Na planinskim vrhovima čak je moguć prvi jesenji sneg, najavljuje meteorolog Marko Čubrilo.

– Do oko 25. septembra biće relativno hladno uz vrlo hladne noći, posebno oko 22. septembra. Posle 25. septembra očekuje nas malo toplije vreme, ali uz moguće novo pogoršanje – piše Čubrilo.

Kako navodi, u subotu pre podne sledi novo, jače, pogoršanje koje će zahvatiti zapadne, jugozapadne, severozapadne i središnje predele. U toku subote posle podne, noći ka nedelji i u nedelju tokom dana bi se premestilo preko celog regiona.

– Donelo bi kišu, ponegde i grmljavinske pljuskve uz moguću pojavu tuče/grada i to pre sveg nad jugom Hercegovine i jugoistokom Srbije. Nestabilnosti će se javiti u duž Jadrana gde će u subotu veći deo dana duvati jugo (ciklonalni) koji će kako centar ciklona preko srednjeg bude odmicao na istok okretati na olujnu butu. U subotu će najviše temperature ići od samo 9 do 15 stepeni nad većim delom regiona i na jugoistku Srbije do oko 22 stepena. Nedelja takođe donosi padavine ali u prvom delu dana, dok će posle podne biti na kratko i sunčanih intervala. Dnevni maksimum bi trebao biti od 11 do 18 stepeni Celzijusa – navodi Čubrilo.

Ponedeljak i utorak verovatno će proći uz više oblaka, ponegde ponovo donose kišu i sneg preko 1000mnv ali se obilne padavine ne očekuju. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, dok će se dnevni maksimum kretati od 12 do 17 stepeni Celzijusa.

– Posle 24. septembra tokom dana će biti toplije i prijatnije uz maksimume od 15 do 20 stepeni Celzijusa. Dugoročno gledano, hladan talas će se oko 25. septembra ublažiti i uslediće otopljenje ali za sada bi taj porast temperature bilo vrlo blag – zaključuje on.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar