PODRŠKA HEROJIMA: Beograđani dirljivim gestom poslali važnu poruku (FOTO)

Stanovnici prestonice postavili zastave Srbije na balkone i prozore

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Facebook/Printscreen/Горан Весић

U čast najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, Grad Beograd doneo je odluku da u ime predsednika Republike pokloni građanima deset hiljada srpskih zastava kako bi na taj način stanovnici glavnog grada pokazali podršku lekarima, medicinskim sestrama, farmaceutima i svima onima koji se u ovoj situaciji bore za živote ljudi.

“Većina građana stavila je zastave i danas možete da vidite čitave ulice na teritoriji grada gde su građani izneli zastave i postavili ih na ulaze i balkone. Na taj način pokazujemo da dajemo podršku našim herojima, lekarima, medicinskim sestrama, farmaceutima i drugom medicinskom osoblju, kao i policajcima, vojnicima i drugim herojima Beograda koji su svaki dan na terenu i bore se da sačuvaju što više ljudskih života”, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je gostujući na TV Pink zahvalio svim građanima koji su to uradili.

“Srbija je jedina zemlja koju imamo i borba koju vode predsednik, Vlada i svi građani zajedno poštovanjem propisanih mera, predstavlja borbu za očuvanje ljudskih života i Srbije”, rekao je Vesić.

On je naglasio da je danas iz Beograda u svet poslata lepa poruka i izrazio nadu da će praksa isticanja zastave Srbije nastaviti da postoji i nakon epidemije.

“Mesto zastavi Srbije je u svakom domu, jer je to zastava svih nas”, istakao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar