BIH izručuje Darka Eleza: Kaznu od 20 godina zatvora izdržavaće u Srbiji

Ministarstvo pravde Srbije prihvatilo je Elezovu molbu da kaznu izdržava u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Darko Elez koji je u Bosni i Hercegovini osuđen na ukupno 20 godina robije, biće izručen Srbiji kako bi izdržavao kaznu zatvora.

Kako navodi Avaz, Ministarstvo pravde Srbije prihvatilo je Elezovu molbu da kaznu izdržava u Srbiji.

On je 21. decembra 2020. godine uhapšen prema Interpolovoj poternici u Beogradu i izručen BiH u martu. Već blizu dve godine je u zatvoru u Vojkovićima u Istočnom Sarajevu.

– Ostalo je još nekoliko nejasnoća koje su u fazi rešavanja i vrlo brzo ćemo realizirati ovaj transfer – rečeno je za “Avaz“.

On je zahtev da kaznu služi u Srbiji podneo putem advokata Senada Krehe u februaru ove godine.

Eleza je Sud BiH, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, osudio na 15 godina zatvora zbog teških krivičnih dela počinjenih u okviru organizovane kriminalne grupe, a uhapšen je u okviru predmeta “Lutka”.

Vraćeno državljanstvo

Sud u Istočnom Sarajevu ga je 2004. osudio na pet godina i osam meseci zbog ubistva, pri čemu je dobio jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina.

Elez je tražio da kaznu služi u Srbiji zbog svoje porodice koja živi u Srbiji. Njemu je nedavno ponovo vraćeno državljanstvo Srbije.

Elez je molbu za izručenje Srbiji podneo čim su se stekle zakonske mogućnosti za to, odnosno kada su pravosudni organi BiH obustavili istragu koja je protiv njega pokrenuta zbog sumnje da je 2018. i 2019. u Istočnom Sarajevu učestvovao u dva ubistva, iznudi, zastrašivanju i drugim krivičnim delima.

BONUS VIDEO: Izvor: Avaz

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar