“Vlast” stiže u Ivanjicu: Predstava Narodnog pozorišta gostuje na “Nušićijadi”

Dramaturg je Tijana Grumić, kostimograf je Marina Medenica Vukasović, scenograf Andreja Rondović, lutke je izradila Marija Tavčar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Predstava “Vlast”, zasnovana na nedovršenom komadu Branislava Nušića i delovima iz još nekoliko njegovih komedija koje pripadaju istom tematsko-motivskom korpusu vlasti (u adaptaciji i režiji Milana Neškovića), gostovaće 29. avgusta na kulturnoj manifestaciji “Nušićijada” u Ivanjici.

U ovoj savremenoj postavci, u čijem fokusu je duhovita priča o ljudskoj prirodi i o tome kako vlast ulazi u pore svakog čoveka, svake porodice i grupe, uloge tumače: Aleksandar Srećković, Ivan Bosiljčić, Nikola Rakočević, Dimitrije Dinić, Vanja Ejdus i Zorana Bećić Đorđević.

Dramaturg je Tijana Grumić, kostimograf je Marina Medenica Vukasović, scenograf Andreja Rondović, lutke je izradila Marija Tavčar, dok je za scenski govor bila zadužena LJiljana Mrkić Popović. Predstava je premijerno izvedena krajem prošle godine na Sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta. “Nušićijada” je tradicionalna kulturna manifestacija koja se bavi likom i delom velikog pisca i vizionara, najznačajnijeg srpskog komediografa Branislava Nušića.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar