Kalinić progovorio o Teodosiću: On je naš drugar, krivo mi je što ga je Pešić otpisao!

Selektor je kao nove vođe i kapitene odredio Nemanju Bjelicu i Vladimira Lučića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić još jednom se osvrnuo na smenu kapitena  i otpisivanje dugogodišnjeg vođe Miloša Teodosića.

Kalinić je prihvatio takvu odluku Pešića, iako bi voleo da je Teodosić ostao u reprezentaciju.

“On je naš drugar, kapiten. Sigurno da nam je bilo krivo i da smo bili tužni što neće biti sa nama za ovu reprezentativnu akciju, ali ako je to odluka nekog ko je postavljen tu da odlučuje… Šta da radimo, sigurno je da je Miloš ostavio izuzetan trag, 15 godina je igrao za reprezentaciju, ali mislim da je to sada već zatvorena tema i da su svi akteri tog događaja koji treba da pričaju o tome već sve ispričali. Šta da radimo, desilo se, da li je nekom krivo ili ne, sigurno postoje neke emocije, ali imamo utakmice i prvenstvo, okrećemo se budućnosti. Okrenuli smo novi list i gledamo ka napred”, rekao je Kalinić u intervjuu za “Sportal”.

Selektor je kao nove vođe i kapitene odredio Nemanju Bjelicu i Vladimira Lučića.

“Verovatno je Bjelica u nekim situacijama već i bio kapiten kada su bile neke povrede, statističari neki bolje znaju od mene. Verovatno da su spremni, godinama su stasali, postali su ozbiljniji ljudi i košarkaši i da će nam svima pomoći da sve to prođe što bezbolnije, da će nas usmeravati, davati savete i sve ostalo što kapiteni rade. Posle precrtavanja Teodosića, odmah se otvorila tema o tome ko će biti novi lider našeg tima. Pešić je rekao da to trener ne određuje, već da će se to na parketu pokazati. – Slažem se sa selektorom, da vidimo šta će teren da pokaže. Ima mnogo definicija tog lidera, a sada je postalo moderno da se stalno traži lider. Postoje lideri na terenu, u svlačionici, odbrani, napadu, postupcima, a to sve ne mora da bude isti čovek. Hajde da vidimo kako će da proteknu sve prijateljske utakmice, pa ćemo onda svi znati bolje da odgovorimo na ova pitanja, a verovatno ćete i vi sa strane videti ko se kako nametnuo i koliko može da doprinese”, poručio je Kalinić.

Srbija ovog petka od 18.00 igra protiv Italije prvi meč na pripremnom turniru u Hamburgu.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar