Srebro sija kao zlato: Sinančević drugi na Evropskom prvenstvu!

Veliki uspeh

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Srpski atletičar Armin Sinančević je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

On je u prvoj seriji bacio kuglu 21.07m, čime je dospeo na prvo mesto. U drugoj seriji je prestupio da bi u trećoj ostvario rezultat od 21.24m, čime je praktično zacementirao prvu poziciju. Ipak, u narednom bacanju je pao na treće mesto pošto je ostvario rezultat od 20.97m, dok su ispred njega u tom trenutku bili Hrvat Filip Mihaljević i Čeh Tomaš Stanek.

Armin je u petoj seriji uspeo da baci kuglu 21.39m, i tako zauzeo drugo mesto. U šesto je bacio kuglu 21.32 te je osvojio srebrnu medalju.

Što se tiče Asmira Kolašinca on je krenuo sa rezultatom 19.64m, da bi u drugoj bacio 19.65m. U trećoj seriji je napravio veiliki iskorak ostvarivši rezultat od 19.96m što ga je u tom trenutku stavilo na osmu poziciju, da bi u četvrtoj ostvario rezultat od 20.09m.

Kolašinac je nastavio u dobrom ritmu te je u petoj seriji bacio kuglu čak 20.14m čime je dospeo na sedmu poziciju. Napravi je ponovo iskorak Asmir, pošto je bacio 20.15m, ali mu to nije bilo dovoljno da se zadrži na sedmom mestu.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar