Hvala braćo, hvala vam do neba: Ovo su HEROJI iz Bugarske koji su spasavali srpsku decu iz autobusa

Bočev je odmah upitao kako može da pomogne i dobio je odgovor da bi mogao da preveze povređene do bolnice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen

Teodor Bočev, jedan od očevidaca saobraćajne nesreće na auto-putu Trakija u Bugarskoj u kojoj je povređeno osmore dece i četvoro odraslih iz Srbije, rekao je da nikome ne bi poželeo da vidi uplakanu decu oblivenu krvlju.

– Putovali smo i odjednom naišli na gužvu u saobraćaju. Bio je to krajnje neprijatan prizor. Deca su urlala, vikala, vrištala… Potpuni užas! Već je bilo vatrogasaca i policajaca, ali ne i kola hitne pomoći – rekao je Bočev za Nova TV iz Bugarske.

Bočev je odmah upitao kako može da pomogne i dobio je odgovor da bi mogao da preveze povređene do bolnice.

– Najviše me potresao prizor dece koja su vikala i pokazivala na svog oca koji je bio u veoma lošem stanju. Molim se da je dobro – rekao je Bočev koji je bio jedan od mnogih bugarskih putnika koji su se zaustavili da pomognu povređenim Srbima.

Foto: printscreen/Nova.bg

Na mestu stravičnog udesa spletom neverovatnih okolnosti našao se i doktor Živko Stambolijev koji je povređenima ukazao prvu pomoć i potom davao uputstva kako pomoći žrtvama.

– Ugledao sam decu u užasnom stanju koja se izvlače iz autobusa. Zgrabio sam opremu za prvu pomoć i potrčao ka olupini. Bilo je jezivo. Prvi put u životu osetio sam takav užas – rekao je Stambolijev.

Asen Medžidijev, bugarski ministar zdravlja, odao je priznanje svim spasiocima na auto-putu.

– Veliko hvala svima vama koji ste pomogli da deca i odrasli budu brzo evakuisani sinoć kada su stigle ekipe hitne pomoći – rekao je Mežidijev.

Foto: printscreen/Nova.bg

Osmoro dece i četvoro odraslih, podsetimo, povređeno je sinoć kad se autobus koji je prevozio 38 članova srpskih državljana, mahom članova folklornog ansambla JU Lira iz Batajnice, prevrnuo na auto-putu Trakija.

Za nesreću je prema nezvaničnim informacijama odgovoran vozač autobusa koji je prilikom pokušaja da podesi suvozačevo sedište izgubio kontrolu za volanom i sleteo u jarak. Njemu je po nalogu tamošnjeg tužilaštva određen pritvor.

Povređeno je 12 putnika od kojih najmlađi ima šest godina. Prema najnovijim informacijama, dve osobe su u teškom stanju, a jednom od starijih putnika verovatno će biti amputirana noga.

Deca koja su juče povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, biće danas u toku popodneva prebačena na dalje lečenje u Univerzitetski klinički centar u Nišu.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar