“Ad astra per aspera”: Miloš Biković u “oktagonu”, u Srbiji se snima prvi borilački rijaliti (FOTO)

Uslovi smeštaja i treninga za borce su na svetskom nivou zahvaljujuću upravo klubu „Memento mori”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv

MMA deluje kao nešto krvavo i loše, ali zapravo – to je viteštvo! Svi koji su u Okragonu bore se u skladu s pravilima, a pre svega se bore sami sa sobom, samodisciplinuju se, uče da imaju kontrolu nad sobom i da budu jaki mentalno kao i fizički. Drago mi je da promovišem taj sport – ovim rečima je nedavno slavni glumac Miloš Biković objasnio svoje razloge da učestvuje u promociji prvog regionalnog MMA rijalitija! MMA i gluma deluju kao nespojivi, ali imaju mnogo toga zajedničkog. Jedna od najvećih je da moraš u potpunosti da ogoliš sebe, svoje strahove i slabosti kako bi bio uspešan. Sa Bikovićem se u oktagonu našao još jedan sjajan glumac – Miloš Petrović Trojpec, a već od ove jeseni gledaćemo ih u spektakularnom projektu „Ad astra per aspera”, koji će se emitovati na kanalima Arene sport.

Vođeni idejama o popularizaciji MMA sporta i predstavljanju istog u pravom svetlu, borilački klub „Memento mori” iz Sremske Kamenice kod Novog Sada udružio se sa SBC, najvećom regionalnom MMA organizacijom u realizaciji prvog MMA rijalitija na ovim prostorima koji će snimati, producirati i plasirati preko svojih platformi generalni sponzor „Telekom Srbija” i Arena sport kanal. Snimanje je počelo prvog avgusta i trajaće 20 dana.

Naša ekipa imala je priliku da ekskluzivno prisustvuje snimanju i otkrivamo vam najatraktivnije detalje ovog borilačkog spektakla. Pored dvojice glumaca koji se pojavljuju kao promoteri ovog sporta, prvi borilački rijaliti osmišljen je tako da u njemu učestvuju dva tima. Brazilski – koji predstavlja tradicionalnu zapadnu MMA školu – i dagestanski kao predstavnik tradicionalne istočnjačke škole koja je dominantna u Ruskoj Federaciji. Svaki tim čine po jedan trener i tri aktuelna svetski poznata borca, koja su ponikla u ovim školama, a trenutno nastupaju u najjačim svetskim MMA promocijama kao što su UFC, KCV, Belator…

Ostali članovi oba tima su najtalentovaniji borci iz regiona i Srbije, koje tokom trajanja ovog kampa obučavaju treneri iz Brazila i Dagestana. Finalni deo spektakla biće 10 ukrštenih mečeva, na kojima će gledaoci moći da vide napredak koji su naši borci ostvarili trenirajući sa najvećim svetskim imenima dve najjače svetske MMA škole.

Uslovi smeštaja i treninga za borce su na svetskom nivou zahvaljujuću upravo klubu „Memento mori”. Vladimir Kezmić, osnivač ovog kluba, za naš list ističe da je glavni akcenat projekta „ispravna sportska priča sa kojom želimo svima pokazati kroz šta sve prolaze MMA borci, počevši od učenja tehnika, skidanja kilograma, mentalne pripreme za sam meč…”

– Velika mi je čast da vam predstavim najveći regionalni projekat kada je MMA sport u pitanju. Od trenutka kada sam odlučio da osnujem „Memento mori” borilački centar, vođen sam idejom o popularizaciji borilačkih sportova i tradicionalnih životnih vrednosti kako među omladinom, tako i među starijom populacijom. Želja mi je bila da ljudima koji žele da se bave borilačkim sportom pružim uslove dostojne svetskih šampiona. Drago mi je što su drugi prepoznali trud koji smo uložili i odlučili da nas pozovu da budemo deo ovog velikog projekta. Kroz projekat „Ad astra per aspera” zajedno sa Bojanom Mihajlovićem prikazaćemo svima pravu sliku MMA sporta i pokazati da je to jedna plemenita veština kroz koju nastaju časni i ispravni ljudi. Osnivajući „Memento mori”, podigli smo visoko lestvicu kada su u pitanju uslovi za trening, sada kroz ovaj projekat podižemo visoko lestvicu i kada je u pitanju promocija ovog sporta. Ali, verujte, tu se nećemo zaustaviti, trudićemo se da iz godinu u godinu pomeramo granice – naglasio je Kezmić u izjavi za Objektiv.

Foto: Objektiv

Vrhunski uslovi za treniranje

„Memento mori”, najveći regionalni borilački centar, osnovan je od strane mlađe generacije poslovnih ljudi iz Novog Sada, sa ciljem popularizacije borilačkih sportova i podizanja MMA na viši nivo kako u našoj državi, tako i u regionu. Ovaj moderan kompleks pruža profesionalcima, ali i amaterima najbolje uslove za trening. U sklopu kompleksa od 1.250 m² nalaze se krosfit zona, prostor opremljen za udaračke sportove, oktagon, bokserski ring i deo za grapling, koji se prostire na 200 kvadrata.

PIŠE: Ekipa Objektiva

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar