Fantastična COLOR CORRECTING tehnika šminkanja: Lako sakrijte podočnjake, bubuljice i druge nedostatke

Kad puder i korektor ne pomažu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Svi koji, nažalost, nisu božiji miljenici znaju kakav trag na licu može da ostavi samo jedna noć sa malo sna, kockica čokolade više ili majonez u sendviču.

Bubuljice, suv ten, podočnjaci i kesice su, izgleda, kazna za svaki, namerni ili nenamerni greh prema sopstvenoj koži.

Tada se pojačava korišćenje pudera ili korektora, koji često učine da koža izgleda još suvlje i nezdravije. Ipak, spas dolazi u obliku mini-paleta ili stikova korektora u boji koje možete da koristite za prikrivanje podočnjaka, hiperpigmentacije i bubuljica.

Predstavljamo vam “color correcting” tehniku.

Što je color correcting?

Ova tehnika se koristi kada su korektor i tečni puder jednostavno nemoćni, a zasnovana je na teoriji boja, odnosno, na krugu boja koji pokazuje komplementarne kontraste, što bi značilo da se suprotne boje međusobno neutrališu.

Foto: Shutterstock

Crvenilo

Crvenilo kože može da bude izazvnao bubuljicama, aknama, ožiljcima, kao i specifičnim oboljenjima poput rozacee ili ekcema. Korektor u boji kože je u nekim situacijama beskoristan, a za sakrivanje ovog problema, prema teoriji komplementarnih kontrasta, treba da koristite zeleni korektor, jer zelena predstavlja kontrast crvenoj.

Tamni podočnjaci

Sakrivanje podočnjaka će zavisiti od njihove boje, koja se kreće od modre, preko ljubičaste do svetlije plave. Ljubičaste podočnjake će neutralisati žuta, plave narandžasta boja. Za smeđe možete da koristite boju breskve, crvenu ili narandžastu.

Umorna, siva koža

korektori u boji su korisni i za kožu koja izgleda izmoreno, pa je poprimila sivkastu boju. Osobe svetle puti mogu da posvetle ten svetloljubičastim korektorom, dok će onima tamnijeg tena više biti od koristi žuti.

Foto: manhattan_art / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako da odaberete pravu nijansu?

Pre kupovine korektora u boji, potrebno je da ga testirate na svojoj koži, najbolje, i ako je moguće, na licu mesta. Osobama tamnijeg tena će više odgovartati jače, intenzivne boje, dok će onima sa svetlijim tenom bolje odgovarati i svetliji tonovi korektora. Najbolje bi bilo da isprobate dve nijanse i da preko njih stavite korektor u boji kože koji inače koristite.

Kako se nanosi?

Ove kremaste korektore možete nanositi četkicom i sunđerčićem, pa čak i prstima – biće jednako efikasni. Nanosi se isključivo na područje koje želite da neutrališete ( na primer, jedna bubuljica) jer bi drugde bili previše vidljivi.

Ukoliko vam je potrebno da korektor nanesete na veću površinu, preporučuje se da ga pomešate sa tečnim puderom. Nakon nanošenja korektora u boji, dobro ga utapkajte, a nakon toga stavite standardni korektor i puder koji koristite.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Elle

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar