DOKLE VIŠE? Zorana Mihajlović precenila samu sebe: Ministarka bi da kroji Vladu

Mihajlovićeva požurila da kaže svoje mišljenje o tome ko treba da dobije fotelju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da Srbiji treba snažna vlada koja će da brine o svakom građaninu, jer idu teški dani. Nova vlada, dodala je ministarka, svakako ne bi trebalo da uključuje Socijalističku partiju Srbije, koja je, kako je navela, odgovorna za mnoge stvari pre 2000. i posle petooktobarskih promena.

Iz SPS odgovaraju da mišljenje Zorane Mihajlović nije bitno i da odluku donose Ivica Dačić i Aleksandar Vučić.

„NISAM BAŠ ZA TO”

Komentarišući najavljene razgovore SNS sa Socijalističkom partijom Srbije, kao prve u nizu sa potencijalnim partnerima o formiranju vlade, Mihajlovićeva je rekla da ona „nije baš za tu priču sa socijalistima” i da se zna da je uvek bila protiv njih.

– Uvek su bili tu, uvek su negde prolazili. I pre 2000. su bili dosta odgovorni za neke stvari i 2000. godine, ali uvek su se provlačili i to mi je krivo. Uvek se nekako nakače i na predsednika Aleksandra Vučića i na SNS – rekla je Mihajlovićeva. Kazala je i da ne zna da li će biti u novoj vladi i da je mnogo važnije od toga ko će biti u njoj kako i šta treba da radi nova vlada.

– To su stvari koje su tek ispred nas, u nekim nedeljama – kazala je Mihajlovićeva.

ODLUKU DONOSI VUČIĆ

Poslanica socijalista i potpredsednica Skupštine Srbije u novom sazivu Snežana Paunović u izjavi za Objektiv kaže da mišljenje Zorane Mihajlović nije bitno.

– Odluku o saradnji SNS i SPS, kao i do sada, doneće predsednici Aleksandar Vučić i Ivica Dačić i sigurna sam da na to uticaja neće imati mišljenje gospođe Mihajlović. Ne znam čime je motivisana da često iznosi lične stavove na temu. Sklona sam da verujem, pod okolnostima da često negativno komentariše i gospodina Aleksandra Vulina, da joj smeta ideja socijalne pravde. Možda ne priznaje princip jednakih šansi za sve. Građanke i građani Srbije rekli su svoje na izborima, a na nama je, da svako u svom kapacitetu, radom opravda poverenje. To se svakako odnosi i na gospođu Mihajlović – poručuje funkcionerka SPS za naš list.

DAČIĆ OČEKUJE DA UĐE U VLADU

Prethodno je u izjavi za medije predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio da sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem još nije bilo razgovora o personalnim rešenjima i podeli resora u novoj vladi.

– Mi očekujemo da nastavimo saradnju sa SNS – rekao je Dačić.

On je naveo da je postignuta saglasnost da dele iste političke ciljeve, da su 10 godina na vlasti i da su „ponosni na sve dobre rezultate”.

PATRIOTSKE VATRE

Podsetimo, nakon održanih izbora Mihajlovićeva je pokazala šta misli o saradnji sa socijalistima. Ona je za TV Hepi rekla da su „mnoge stranke zloupotrebile osećaj građana Srbije u odnosu na prijateljstvo sa Rusijom”, dok je SNS „trpela udarce političkih protivnika”.

– Što se tiče SPS, oni se raduju, ali nisam sigurna da su ostvarili pravu pobedu. Mislim da su stajali sa strane i palili patriotske vatre, a oni su naši koalicioni partneri i ako država donese teške odluke koje nisu popularne, ali su važne za državu, onda treba te odluke i da poštuju – ocenila je Mihajlovićeva.

Inače, unutar SNS počele su konsultacije o novoj vladi, a očekuju se razgovori sa koalicionim partnerima SPS, SVM i SDPS. U narednih nedelju dana trebalo bi da bude poznato ko je novi mandatar i kakav će biti sastav nove vlade.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 10. AVGUST

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar