“Izgubila sam dete”: Majka preminulog OGORČENA zbog Miroljuba, nadrilekaru preti tri godine ROBIJE

U predmetu je dvoje oštećenih i to su Slavčo Petrov, koji je preminuo u januaru 2019. godine, i Marijan Batovac, koji je preminuo marta 2018

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Milovanovic, Facebook

Troipogodišnja istraga koja je vođena protiv Miroljuba Petrovića (57), koji na svom veb-sajtu tvrdi da je završio geologiju, medicinu u SAD i filozofiju u Rumuniji, rezultirala je podizanjem optužnog predloga za dela za koja je zaprećena novčana kazna ili zatvor do tri godine. Petrović je, kako je saopšteno iz leskovačkog Osnovnog tužilaštva, optužen za nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

Krivični zakon kaže da će se onaj „ko se bez odgovarajuće stručne spreme bavi lečenjem ili pružanjem drugih medicinskih usluga” kazniti „novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine”.

Istom kaznom kazniće se i „ko se bez odgovarajuće stručne spreme bavi spravljanjem ili izdavanjem lekova”. U predmetu je dvoje oštećenih i to su Slavčo Petrov (31), koji je preminuo u januaru 2019. godine, i Marijan Batovac (41), koji je preminuo marta 2018. godine. Ako je kojim slučajem bilo još oštećenih, oni nisu u ovom predmetu.

Foto: Vladimir Milovanovic

MARIJAN BIO U 63. PADOBRANSKOJ

Batovčev prijatelj teško je juče primio informaciju o podizanju optužnog predloga. Tokom kratkog razgovora koji je imao više dugih perioda ispunjenih tišinom, sagovornik Objektiva, inače i sam kao i Marijan pripadnik elitne 63. padobranske jedinice, prisećao se prohujalih dana.

Ta tišina je nekako bila „tvrda”, a reči kao da je otkidao. Batovac i on su odrasli zajedno, a kasnije su prvo jedan pa drugi ušli u elitnu vojnu jedinicu.

Foto: Facebook

Upitan „o pokojniku sve najlepše?”, kroz stisnuto grlo, glasom koji je prožimala tuga, izgovorio je: „I više od toga. Odrasli smo zajedno…” I onda je opet zaćutao.

POSLE SMRTI OCA – AVERZIJA

Do Batovčeve majke juče se nije moglo, a na jedini broj kojim Objektiv raspolaže niko se nije javljao. Ona je ranije ispričala da je Marijan, kada je umro njegov otac, razvio averziju prema medicini. To je, kazala je, bio razlogšto se, kada mu je dijagnostikovan kancer pankreasa, među ostalima obratio i Miroljubu Petroviću za pomoć, „imajući u njega puno poverenje”.

– Moj sin bio je mladić od 83 kilograma. Kada mu je dijagnostikovan rak pankreasa, kontaktirao je putem mejla Petrovića, koji mu je predložio svoju detoks terapiju, odnosno da mesec dana pije samo njegove tinkture i sokove. Marijan se strogo držao te terapije. Nakon 40 dana smršao je 20 kilograma – rekla je Jelenka.

Sina je, kako je ispričala, molila da jede hranu, jer mu je bila potrebna snaga.

– Znala sam da je to što sluša Petrovića besmisleno. Nakon razmenjenih poruka mejlom, oni su se čuli telefonom i moj sin je kupio njegove tinkture. Sećam se, čak 17 bočica tih tinktura bilo je poređano na stolu, morao je da ih kupuje više jer ne može jedna da traje celu terapiju, a kupio je i nekakva ulja za masiranje spolja – ispričala je još Marijanova majka.

Prema njenim rečima, kada je Marijan rekao Petroviću da mu nije bolje i da su tumor markeri rasli, Petrović mu je rekao da nije pravilno koristio njegovu terapiju i da bi bilo najbolje da dođe u njegov centar.

– Izgubila sam dete i ostala sama, ogorčena sam i tužna – rekla je Jelenka.

„SAMO SAM MU DAO SAVET”

Slična je i priča mladog Skopljanca Petrova.

Prema rečima njegove sestre Biljane Jovanović, Petrović je njenom bratu Slavču, kome su lekari dijagnostikovali tumor na mozgu, govorio da je gama nož glupost, a da su epileptični napadi koje je imao „demoni koji ga opsedaju”. Jovanovićeva je za šest dana boravka svog brata u Petrovićevom centru platila 720 evra.

Foto: Facebook

Nakon smrti mladića, Petrović je u jednom intervjuu rekao da bi Petrov bio živ da se pridržavao njegovog programa, te da se ne oseća odgovornim za njegovu smrt.

Petrović je tada tvrdio da nikoga nije ubeđivao i da je samo dao savet, kao i da se na hiljade ljudi izlečilo pomoću njegovih „metoda”, tvrdeći da se i sam bori protiv nadrilekarstva. Petrović juče, kada smo ga pozvali, nije bi raspoložen za razgovor.

– Ne želim da dajem nikakav komentar, sačekajte malo – kratko je rekao.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 05. AVGUST

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar