Tužilaštvo podnelo OPTUŽNI PREDLOG: Epilog incidenta nakon derbija između Zvezde i Partizana

U ovom incidentu četiri osobe iz kombija zadobile su lake telesne povrede.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Photo: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv petorice osumnjičenih navijača FK Crvena zvezda zbog unapred planiranog, bezobzirnog napada na kombi koji je prevozio navijače FK Partizan, posle održanog derbija izmedju dva tima, 16. aprila 2022. godine oko 22 časova u ataru sela Markovac, opština Mladenovac.

Optužnim predlogom se Veljku M. (25) iz Mladenovca, Borisu N. (35), Ivanu M. (31), Todoru A. (19) i Mihailu S. (21) svi iz Beograda, stavlja na teret da su svesni svog dela, u uračunljivom stanju, sa umišljanjem izvršili krivična dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi iz člana 344a stav 1 i Izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

Za sve okrivljene tužilaštvo je sudu predložilo da ih osudi na jedinstvenu kaznu od po 8 godina zatvora, kao i novčanu kaznu od po 400.000 dinara.

Tužilaštvo je sudu takodje predložilo da svima izrekne meru bezbednosti – zabrana prisustvovanja odredjenim sportskim priredbama u trajanju od po pet godina, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Za svu petoricu okrivljenih tužilaštvo je predložilo sudu i da im produži pritvor da ne bi u kraktom vremenskom periodu ponovili krivično delo, imajući u vidu da su optuženi za krivično delo sa izraženim elementima nasilja, da su izazvali opasnost po život i telo devet mladih ljudi, koji su zahvaljujući neverovatnoj sreći pretrpeli lake telesne povrede i nisu odleteli u vazduh zajedno sa kombijem, koji je eksplodirao.

Podsećamo da su se svi osumnjičeni na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu pred postupajućim tužiocem.

Optužnim predlogom osumnjičenima se stavlja na teret da su 16. aprila 2022. godine oko 22 časa, zajedno sa više NN, nakon derbija izmedju FK Crvena zvezda i FK Partizan, u ataru sela Markovac, kao navijači Crvene zvezde, preprečili put kombiju koji je prevozio navijače protivničkog tima.

Po izlasku iz svojih vozila, osumnjičeni su stavili maske na lica i kapuljače na glave i krenuli prema kombiju.

Kamenicama i drugim predmetima su razbili sva stakla na kombiju, a potom ubacili zapaljene baklje u unutrašnjost kombija.

Pritom je jedan NN napadač kroz polupan prozor palio tapacirani krov u kombiju.

Pošto se zapalila unutrašnjost kombija, u kojem je bilo devet oštećenih, oni su pokušali da napuste vozilo, ali im je jedan od NN napadača to onemogućavao, držeći vrata vozila sa spoljne strane.

Kombi se zapalio od ubačenih baklji, nakon čega su napadači otišli, a oštećeni su uspeli da napuste kombi i pobegnu u obližnju njivu.

Vozilo koje je bilo zahvaćeno vatrom ubrzo je eksplodiralo.

U ovom incidentu četiri osobe iz kombija zadobile su lake telesne povrede.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar