Bajdena ni korona ne zaustavlja u kampanji

U jeku pandemije koronavirusa, demokratski predsednički favorit Džo Bajden ulazi u proces odabira kandidata za potpredsednika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Gay

Kampanja bivšeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena za predsedničku nominaciju Demokratske stranke ne gubi na intenzitetu ni tokom epidemije u korona virusa u SAD, izveštava AP.

Senatorka Kamala Haris iz Kalifornije prikuplja donacije za Bajdena, senatorka Ejmi Klobučar, doskorašnja Bajdenova rivalka hvali bivšeg potpredsednika na televiziji i na Tviteru, a guvernerka Mičigena Gričen Vajtmer pojavila se u popularnoj TV emisiji “The Daily Show” u majici sa izazivačkom porukom na račun predsednika Trampa.

U jeku pandemije korona virusa, demokratski predsednički favorit Džo Bajden ulazi u proces odabira kandidata za potpredsednika koji bi se zajedno s njim najefikasnije borio za glasove Amerikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima.

Veruje se da su kandidatkinje za potredsedničku nominaciju‚ Harisova, Klobučar i Vajtmerova svojim javnim nastupima nastojale da demonstriraju liderske osobine i to na političkim temama koje su silom prilika, zbog epidemije korona virusa, dospele u fokus američkog političkog života.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

U jeku Bajdenove kampanje za demokratsku predsedničku nominaciju sve političke teme su neminovno utkane u političku dimenziju borbe protiv smrtonosne epidemije koja hara Amerikom, a predizborni politički skupovi, nezaobilazni instrument svake političke kampanje, jedva da se igde organizuju od uvođenja vanrednih mera.

Savetnici za strateško planiranje Bajdenove kampanje smatraju da je izbor potpredsedničkog kandidata veoma važna etapa u demokratskom pohodu na Belu kuću.

“Sve se promenilo, pa je u igri strategija br. 2 – steći poverenje glasača, dokazati nedvosmisleno da su kandidati sposobni da upravljaju pandemijom”, ukazuje Ejdrien Elrod, bivši strateg u izbornom timu Hilari Klinton.

Bajden je saopštio da hoće ženu na funkciji potredsednice SAD, ali je i naglasio da ta osoba mora biti u stanju da preuzme predsedničku odgovornost u slučaju potrebe.

Bajdenov izborni štab smatra da je najbolja kandidatkinja za potpredsedničku nominaciju guvernerka Mičigena Gričen Vajtmer, jer je veoma uspešna u svom poslu u državi Mičigen, uspešno komunicira i koristi medije i, po svemu sudeći ne zazire i u stanju je da se izbori sa kritikama koje stižu od Donalda Trampa.

Tramp je nedavno oslovio guvernerku Mičigena sa “ta žena iz Mičigena”, a Vajtmer se nakon toga pojavila u popularnoj TV emisiji “The Daily Show”, koju gledaju milioni Amerikanaca, u majci sa izazivačkim natpisom “Ta Žena Iz Mičigena”, očigledno na račun predsednikovog uvredljivog i pokroviteljskog ponašanja.

Putin doneo konačnu odluku: Odlaže se Parada pobede



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar