SMRŠAJTE UZ CIMET: Do vitke linije uz nekoliko kašičica dnevno

Korisna dejstva popularnog začina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Uglavnom cimet koristimo kao dodatak kolačima ili nekim drugim slatkišima. Međutim, mnogi ne znaju za lekovita dejstva cimeta, koji osim što je odličan začin, može i da vam pomogne da se rešite suvišnih kilograma.

Dokazano je da je cimet jako dobar izvor gvožđa, kalcijuma, bakra i cinka, uglavnom onih minerala koji nedostaju u većini namirnica.

Dijabetičari mogu da u velikoj meri smanje nivo šećera u krvi, uz samo jednu kašičicu cimeta dnevno. Njegovi sastojci aktiviraju insulin i sa njim zajednički deluju. Naučno je dokazano i da cimet snižava nivo masti i lošeg holesterola, uništava gljivice i sprečava njihov rast.

Ovo su saveti koji će vam pomoći da se uz pomoć cimeta oslobodite masnih naslaga

Foto/Pixabay.com

Stavite jednu kašičicu cimeta u jutarnju šolju čaja, jer kada to uradite ovo će postati prirodni napitak za mršavljenje. Efekat je još bolji ako u čaj dodate i med. Poznato je da su cimet i med odlična kombinacija za skidanje neželjenih masnih naslaga.

Na jednu šolju čaja najbolje je staviti jednu kašičicu mlevenog cimeta i dve kašičice meda. Kalorije koje se nalaze u dve kašičice meda neće se zalepiti za telo jer su cimet i med odlični sagorevači kalorija.

Ako ste veći ljubitelj kafe, slobodno i u nju dodajte kašičicu cimeta. Najbolji efekat je ako uzmete kafu ili čaj sa cimetom pola sata pre doručka.

Foto/Pixabay.com

Dodajte u popodnevnim satima i đumbir, uz cimet i med, koji je isto dobar saveznik u mršavljenju. U dve kašičice meda umutite pola kašičice cimeta i pola kašičice đumbira. To možete da iskoristite i kao premaz za tost. Ako ne jedete tost, onda cimet i đumbir možete posuti preko pahuljica koje će svakako biti odlična užina.

Uveče se preporučuje da prokuvate 200 mililitara vode sa jednakim delovima meda i cimeta, po pola kašičice. Najbolje dejstvo mešavine na vaše masne naslage jeste ukoliko je popijete pola sata pred spavanje.

Spoj kalcijuma i vlakana takođe povoljno deluje i na probavu jer se njihova kombinacija vezuje za žučne soli i pomaže njihovo izlučivanje iz tela. Na taj način štite od karcinoma debelog creva i održavaju adekvatan nivo holesterola.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

KONZUMIRAJTE GA U OVA DOBA DANA: 4 kilograma manje uz jabukovo sirće

POZITIVNI EFEKTI NA ORGANIZAM: Zbog ovoga treba jesti jaja svaki dan



Izvor: Objektiv.rs, LepotaiZdravlje.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar